Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

Βασίλης Οικονόμου: Απέπεμψε άμεσα συνεργάτη του μετά από τις αποκαλύψεις για σοβαρή υπόθεση trafficking

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έπαυσε τον διευθυντή του πολιτικού του γραφείου, Δημήτρη Καρρά, ο Βασίλης Οικονόμου μετά την αποκάλυψη πως φαίνεται να εμπλέκεται στην υπόθεση με την ονομασία «Αμαρυλλίς».

Στην απομάκρυνση του διευθυντή του πολιτικού του γραφείου και προέδρου της ΟΝΝΕΔ Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης προχώρησε ο Βασίλης Οικονόμου, μετά από δημοσίευμα σχετικά με αποκαλύψεις για κύκλωμα τράφικινγκ.

Σύμφωνα με το omniatv.com, «στις δύο από τις τρεις εταιρίες με τις οποίες το κύκλωμα τράφικινγκ με θύματα 50 Κολομβιανές γυναίκες, το οποίο εξαρθρώθηκε τον Ιούνιο του 2023, ξέπλενε τα έσοδά του από την εμπορία γυναικών, υπήρχε και το όνομα του Δημήτρη Καρρά, διευθυντή του πολιτικού γραφείου του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Βασίλη Οικονόμου».

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο Βασίλης Κ. και η F.S. γνωστή ως «Ειρήνη», προφυλακισμένοι αμφότεροι, με σκοπό τη συγκάλυψη της παράνομης προέλευσης των χρημάτων, φέρονται ότι χρηματοδότησαν τη σύσταση τουλάχιστον τριών εταιριών στην Ελλάδα. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο «σε δύο από τις τρεις εταιρίες χρησιμοποιήθηκε διαχειριστής αχυράνθρωπος», στον οποίο δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες.

Στις δύο από τις τρεις εταιρίες ωστόσο, υπήρχε και το όνομα του Δημήτριου Καρρά, διευθυντή του πολιτικού γραφείου του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Βασίλη Οικονόμου.

Στην πρώτη περίπτωση, η εταιρία που έχουν συστήσει οι δυο κατηγορούμενοι το 2020 φαίνεται να έχει έδρα την διεύθυνση του καταστήματος του Δημητρίου Καρρά, ενώ στη δεύτερη περίπτωση, ο ίδιος παρουσιάζεται ως υπεύθυνος σε κατάστημα των δυο κατηγορουμένων.

Σύμφωνα με το omniatv.com, o Δημήτρης Καρράς από τον Ιανουάριο του 2020 έως τον Δεκέμβριο του 2021 ήταν αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ανατολικής Αττικής και της ΟΝΝΕΔ Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης. Από τον Ιανουάριο του 2022 έως σήμερα είναι πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και τακτικό μέλος της Δημοτικής τοπικής Οργάνωσης Νέας Δημοκρατίας. Τον Ιούνιο του 2024 τοποθετήθηκε στη θέση του διευθυντή πολιτικού γραφείου στον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών Βασίλη Οικονόμου, στην οποία ήταν μέχρι σήμερα.

Τι αναφέρει ο Βασίλης Οικονόμου

Μετά τις αποκαλύψεις, ο Βασίλης Οικονόμου ανακοίνωσε ότι παύει άμεσα τη συνεργασία του με τον Δημήτρη Καρρά.

«Μετά τα δημοσιεύματα που ήρθαν σε γνώση μου, το γραφείο μου και το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών παύει άμεσα την συνεργασία με τον κύριο Δημήτρη Καρρά. Δεν θα επιτρέψω για κανένα λόγο να υπάρξουν σκιές , ούτε να υπονομευτεί η αδιάκοπη δουλειά που γίνεται με διαφάνεια, ούτε να αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη από τη διαρκή μάχη μας για την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών» σημειώνει ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Δημήτρης Καρράς: Καταγγέλλει «λασπολόγους και συκοφάντες»

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Καρράς καταγγέλλει «λασπολογίες» και «συκοφαντίες» και σημειώνει ότι έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη. Ειδικότερα, με ανάρτησή του στα social media επισημαίνει:

«Προσοχή σε λασπολόγους και συκοφάντες. Δεν ήμουν και δεν υπήρξα ποτέ κατηγορούμενος στη ζωή μου για οποιοδήποτε αδίκημα, δεν έχω ανακριθεί ποτέ αλλά ούτε καν έχω κληθεί ποτέ ως μάρτυρας σε καμία απολύτως ποινική υπόθεση. Όσοι διακινούν τέτοια σενάρια, μετά βεβαιότητας θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη όπου ήδη έχω προσφύγει.

Μόνο η Δικαιοσύνη είναι αρμόδια για την τιμωρία όσων διέδωσαν άκρως συκοφαντικούς και προσβλητικούς για το πρόσωπο μου ισχυρισμούς. Δεν έχω κρυφτεί ποτέ στη ζωή μου διότι καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται».

IMG 5970

Ανακοίνωση του γραφείου τύπου της Νέας Αριστεράς για το ρεπορτάζ του OmniaTV

Η καταγγελία που υπάρχει στη δημόσια σφαίρα είναι πολύ σοβαρή για να την αποσιωπούν η κυβέρνηση και ο υφυπουργός

Στέλεχος της ΝΔ και διευθυντής του πολιτικού γραφείου του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών Βασίλη Οικονόμου εμφανίζεται σύμφωνα με ρεπορτάζ του OmniaTV να συνδέεται με την υπόθεση του διεθνούς κυκλώματος trafficking “Αμαρυλλίς”.

Όπως αναφέρει το συγκεκριμένο ρεπορτάζ σε δύο από τις τρεις εταιρείες με τις οποίες το κύκλωμα ξέπλενε τα έσοδά του από την εμπορία γυναικών εμφανίζεται το όνομα του διευθυντή του πολιτικού γραφείου του κ. Οικονόμου.

Ο κ. Οικονόμου οφείλει να τοποθετηθεί και να δώσει σαφείς απαντήσεις. Η επί τρεις ημέρες σιωπή σχετικά με τον στενό του συνεργάτη γεννά ακόμα περισσότερα ερωτήματα. Η καταγγελία που υπάρχει στη δημόσια σφαίρα είναι πολύ σοβαρή για να την αποσιωπούν η κυβέρνηση και ο υφυπουργός.

dnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ