Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

Σκόπια – Διαμαρτυρία κατασκόπων: “Ο Μίτσκοσκι καταργεί τη Μυστική Υπηρεσία”

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το προσωπικό της Υπηρεσίας Πληροφοριών καταγγέλλει πρακτικές και μεθοδεύσεις της σημερινής κυβέρνησης υπό το VMRO-DPMNE του πρωθυπουργού Χριστιάν Μίτσκοσκι, καθώς αναφέρει ότι θέλει να ‘αδρανοποιήσει’ την εθνική υπηρεσία πληροφοριών.

Τι γράφει η ανακοίνωση των υπαλλήλων της μυστικής αυτής υπηρεσίας των Σκοπίων:

Η Υπηρεσία Πληροφοριών ιδρύθηκε το 1995 ως ξεχωριστό όργανο της κρατικής διοίκησης και λειτουργεί ουσιαστικά από το 1997.

Δημιουργήθηκε σε μια δύσκολη εποχή για την τότε σχεδόν ανεξάρτητη χώρα μας.

Η Υπηρεσία Πληροφοριών ήταν και είναι ο πρώτος και τελευταίος δακτύλιος άμυνας της χώρας μας.

Αν και το έργο του Φορέα είναι άγνωστο στο κοινό, βρισκόταν πάντα στο επίπεδο των καθηκόντων του, οι υπάλληλοί του ανταποκρίθηκαν ασυμβίβαστα και ανιδιοτελώς στο κάλεσμα της πατρίδας τους.

Κάθε εργαζόμενος, γνωρίζοντας τη φύση αυτής της εργασίας, συχνά ξεχασμένης, με ελάχιστους πόρους και ελάχιστη θεσμική υποστήριξη, σήκωσε το βάρος του με αξιοπρέπεια.

Με αυτή την επιστολή, θέλουμε να ενημερώσουμε το κοινό ότι ετοιμάζονται να προδώσουν τη χώρα, δηλαδή τον τομέα ασφάλειας αυτής της χώρας, που κατά τη γνώμη μας είναι το θεμέλιο πάνω στο οποίο υπάρχει η χώρα μας.

Ο Μίτσκοσκι θέλει να καταργήσει την Υπηρεσία Πληροφοριών

Λαμβάνουμε καθημερινά πληροφορίες από χώρες μέλη του ΝΑΤΟ, όπως η απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει την Υπηρεσία Πληροφοριών.

Η κατάργηση δεν είναι μεταρρύθμιση, αλλά μάλλον εισαγωγή της χώρας σε αυταρχισμό και κομματικό έλεγχο.

 Στόχος της κρατικής ηγεσίας είναι να κομματικοποιήσει τα ελάχιστα που έχουν απομείνει επαγγελματικά, όλα με στόχο την καθιέρωση πλήρους πολιτικού ελέγχου, παρόμοιο με τη Βόρεια Κορέα.

«Θέλει να δημιουργήσει κομματική υπηρεσία»

Στις πληροφορίες που μας έφτασαν, φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο Πρωθυπουργός σχεδιάζει να καταργήσει την Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας και την Υπηρεσία Πληροφοριών και να ιδρύσει μια νέα κομματική υπηρεσία, η οποία δεν θα εξυπηρετεί όλους τους πολίτες αλλά μόνο την πολιτική ελίτ.

 Τα πρόσωπα που προετοιμάζουν τον νέο νόμο είναι πρόσωπα που είτε έχουν καταδικαστεί είτε διώκονται γι’ αυτούς στην εισαγγελία. Δεν εμπλέκονται ειδικοί από το ευρύ κοινό, μόνο κομματικοί μπράβοι και εγκληματίες.

«Εγκαθίδρυση αυταρχικού κράτους»

Η αλαζονεία και η επιθυμία για εγκαθίδρυση τυραννίας οδηγούν στο σημείο ότι το πρόσωπο που θα έπρεπε να είναι επικεφαλής αυτής της νέας υπηρεσίας δεν προέρχεται από τον τομέα της ασφάλειας αλλά έχει ιδιωτικές στενές σχέσεις με τον Πρωθυπουργό και αυτή τη στιγμή εργάζεται σε μια εταιρεία ως επικεφαλής του μάρκετινγκ.

Επί του παρόντος, η χώρα μας αντιμετωπίζει μια σειρά από προκλήσεις από διάφορες πλευρές, όπου η Υπηρεσία Πληροφοριών είναι περισσότερο από απαραίτητη, μόνο ένας αδαής ή συμβιβασμένος θα ήθελε την κατάργησή της.

Υπάρχει επίσης μεγάλη επιθυμία ορισμένων κέντρων εξουσίας να μην έχουν την Υπηρεσία Πληροφοριών, δυστυχώς ο Πρωθυπουργός είναι στο πλευρό τους.

Κάνουμε έκκληση στην Πρόεδρο Γκόρντανα Σιλιάνοφσκα να αντιταχθεί σε αυτήν την απόφαση και να αποτρέψει την κατάργηση της Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Δυστυχώς, αναγκαστήκαμε να υποβάλουμε αυτή την επιστολή ανώνυμα γιατί εργαζόμαστε ενεργά από την Υπηρεσία Πληροφοριών και ο νόμος δεν επιτρέπει διαφορετικά.

Racin.

Αποκλειστικά στο  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ