Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

Δισεκατομμύρια δολάρια αμερικανική στρατιωτική βοήθεια στο Ισραήλ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι θα λάβει, το επόμενο σύντομο χρονικό διάστημα, ένα πακέτο στρατιωτικής βοήθειας από τις Ηνωμένες Πολιτείες ύψους 8,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που συμπίπτει με το Τελ Αβίβ επιτίθεται εναντίον του Λιβάνου που θεωρείται η «μεγαλύτερη» από τον «Πόλεμο του Ιουλίου» το 2006.

Το υπουργείο ανέφερε σε ανακοίνωσή του: «Ο Διευθυντής του Υπουργείου Άμυνας Eyal Zamir συνήψε, στην Ουάσιγκτον, την Πέμπτη, μια συμφωνία σχετικά με το Τελ Αβίβ να λάβει ένα πακέτο αμερικανικής βοήθειας για τον πόλεμο αξίας 8,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «η βοήθεια περιλαμβάνει 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια για τη χρηματοδότηση της αγοράς ζωτικών προμηθειών για τον πόλεμο (χωρίς λεπτομέρειες) και 5,2 δισεκατομμύρια δολάρια για συστήματα αεράμυνας, Iron Dome, David’s Arrow και το σύστημα λέιζερ».

Στη δήλωση αναφέρεται ότι, βάσει της συμφωνίας, τα προαναφερθέντα ποσά και εξοπλισμός θα παραδοθούν εντός του επόμενου σύντομου χρονικού διαστήματος.

Αν και οι δημοσκοπήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες δείχνουν ότι περισσότεροι από τους μισούς Αμερικανούς πιστεύουν στην αναγκαιότητα περιορισμού της στρατιωτικής βοήθειας στο Ισραήλ, η Ουάσιγκτον συνεχίζει να παρέχει αφειδώς πακέτα στρατιωτικής βοήθειας σε αυτό.

Al Qahera News

Αποκλειστικά στο  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ