Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

Η Ρωσία ενισχύει την ασφάλεια της Γέφυρας της Κριμαίας με πυργίσκους Pantsir

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε μια προσπάθεια να ενισχύσει την ασφάλεια της στρατηγικής σημασίας Γέφυρας της Κριμαίας, η Ρωσία έχει εγκαταστήσει δύο προηγμένα συστήματα αεράμυνας Pantsir-SM σε μεταλλικούς πύργους στο νησί Τούζλα στο στενό του Κερτς.

Το Pantsir-SM, μια έκδοση εξαγωγής που διαθέτει θωρακισμένη καμπίνα σε σασί KamAZ-53958, είναι βαμμένο σε καμουφλάζ ερήμου και προηγουμένως είχε παρουσιαστεί ως μοναδικό πρωτότυπο κατά τη διάρκεια της Ρωσικής Παρέλασης Νίκης.

Η γέφυρα της Κριμαίας, γνωστή και ως Γέφυρα του Στενού του Κερτς, ήταν ένας ουσιαστικός σύνδεσμος υποδομής μεταξύ της ηπειρωτικής Ρωσίας και της προσαρτημένης χερσονήσου της Κριμαίας. Η εγκατάσταση αυτών των προηγμένων συστημάτων αεράμυνας έρχεται εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών για πιθανές απειλές για τη γέφυρα, η οποία έχει στοχοποιηθεί σε προηγούμενες επιθέσεις.

Το σύστημα Pantsir-SM, που αναφέρεται ως Pantsir-S1M σε αυτήν τη διαμόρφωση, διαθέτει αρκετές βελτιώσεις σε σχέση με τα τυπικά αντίστοιχά του.

Χάρη στις βελτιωμένες τακτικές και τεχνικές προδιαγραφές, αυτό το μοντέλο μπορεί να εμπλέξει εναέριους στόχους σε μεγαλύτερη εμβέλεια και υψόμετρο, παρέχοντας ένα αποφασιστικό στρώμα άμυνας έναντι αεροσκαφών, ελικοπτέρων, πυραύλων κρουζ και τακτικών βαλλιστικών πυραύλων.

 Το σύστημα είναι επίσης εξοπλισμένο για να χειρίζεται μαζικές αεροπορικές επιθέσεις και μπορεί να χρησιμοποιήσει δύο τύπους πυραύλων, τους 57E6M-E και 57E6-E, που αποτελούν αναπόσπαστο μέρος των συστημάτων Pantsir-S1.

krimea2345opabts

Σύμφωνα με το ρωσικό Κέντρο Ερευνητικής Δημοσιογραφίας, η απόφαση να αναπτυχθούν αυτά τα συστήματα σε ανυψωμένους μεταλλικούς πύργους αντανακλά τις προσπάθειες για το κλείσιμο των κενών αεράμυνας στην περιοχή γύρω από τη γέφυρα, η οποία έχει αναγνωριστεί ως ευάλωτη σε αεροπορικές επιδρομές. Το ύψος των πυργίσκων παρέχει στα συστήματα Pantsir-SM ευρύτερο εύρος ανίχνευσης και εμπλοκής, βελτιώνοντας σημαντικά την επιχειρησιακή τους αποτελεσματικότητα.

Η ανάπτυξη αυτών των συστημάτων αεράμυνας αντικατοπτρίζει παρόμοιες ενέργειες που έγιναν γύρω από τη Μόσχα, όπου τα συστήματα Pantsir-SM έχουν εγκατασταθεί σε πύργους για την προστασία ζωτικών περιουσιακών στοιχείων στη ρωσική πρωτεύουσα.

Αποκλειστικά στο  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ