Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Τούρκοι στρατιωτικοί μετέφεραν παρανομους μετανάστες με στρατιωτικά οχήματα…

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Ταξίαρχος  Μπιλάλ Τσοκάι, ο οποίος συνελήφθη με την κατηγορία της «λαθρεμπορίας μεταναστών», δήλωσε ότι: «Η μόνη μου σχέση με το περιστατικό είναι ότι έδωσα τα υπηρεσιακά οχήματα όταν χρειαζόταν και για λόγους ανωτέρας βίας. «Πέρα από αυτό, δεν έχω καμία σχέση με το περιστατικό», είπε.

Η δεύτερη ακρόαση της υπόθεσης στην οποία δικάστηκαν 10 άτομα, μεταξύ των οποίων ο ταξίαρχος Τσοκάι, εκ των οποίων οι 8 κρατήθηκαν, με την κατηγορία της «λαθρομεταφοράς μεταναστών» από τη Συρία στην Τουρκία και «χρήση εργαλείων και εξοπλισμού δημόσιας υπηρεσίας σε έγκλημα».

Στην ακροαματική διαδικασία που διεξήχθη στο 1ο Πρωτοδικείο Κακουργημάτων του Ακτσάκαλε, ήταν παρόντες οι δικηγόροι των κατηγορουμένων και οι συλληφθέντες παραβρέθηκαν στην ακροαματική διαδικασία μέσω του Συστήματος Πληροφοριών Ήχου και Εικόνας.

Στην ακροαματική διαδικασία, που ξεκίνησε με ταυτοποίηση, ακούστηκαν δύο Σύροι κατηγορούμενοι που δικάστηκαν χωρίς σύλληψη.

Δύο κατηγορούμενοι των οποίων οι καταθέσεις ελήφθησαν με την κατηγορία ότι περνούσαν ανθρώπους πέρα ​​από τα σύνορα αρνήθηκαν επίσης τις κατηγορίες.

Ο Ταξίαρχος Τσοκάι, ο οποίος κρατήθηκε και κάποτε ήταν ο «Διοικητής της 16ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας Πεζικού του Ντιγιαρμπακίρ», είπε:

«Η μόνη μου σχέση με το περιστατικό είναι ότι παρέδωσα τα υπηρεσιακά οχήματα του στρατού για λόγους αναγκαίους και ανωτέρας βίας, πέραν αυτού, δεν έχω καμία σχέση με το περιστατικό.

Δεν θέλουμε να είμαστε στο επίκεντρο όπως τα φαινόμενα. «Η γυναίκα και το παιδί μου υπέφεραν εξαιτίας της κράτησής μου».

Άλλοι κατηγορούμενοι που ακούστηκαν ζήτησαν επίσης την αποφυλάκισή τους και την αθώωσή τους.

Μετά την ολοκλήρωση της υπεράσπισης, το δικαστικό συμβούλιο ανακοίνωσε την προσωρινή του απόφαση. Η επιτροπή αποφάσισε τη συνέχιση της κράτησης όλων των κατηγορουμένων.

Rudaw

Αποκλειστικά στο  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ