Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Οι μουσουλμάνοι στη Σλοβενία ​​θέλουν μενού «χωρίς χοιρινό» στα σχολεία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ισλαμική Ένωση της Σλοβενίας επεσήμανε χοιρινό κρέας σερβίρεται στους μαθητές τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα στα δημοτικά σχολεία σε όλη τη χώρα και ζήτησε τα μενού να είναι χωρίς χοιρινό, δεδομένου ότι υπάρχουν και μουσουλμάνοι μαθητές σε αυτά τα σχολεία, γράφει σλοβενικό δημοσίευμα.

Η Ισλαμική Ένωση παρότρυνε τους οι μαθητές να τρώνε μόνο ψωμί και μήλα την ημέρα που κυκλοφορεί το χοιρινό.

Ωστόσο, αξιωματούχοι της Ισλαμικής Ένωσης ανέφεραν ότι εξέτασαν τα μενού σε όλα τα δημοτικά σχολεία σε όλη τη χώρα και παρατήρησαν ότι χοιρινό κρέας σε διάφορες μορφές σερβίρεται δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα σε ορισμένα σχολεία.

%CE%B9%CF%83%CE%BB%CE%B1%CE%BC%CF%83%CE%BB%CE%BF%CE%B2%CE%B5%CF%81%CF%87%CE%BF%CE%B9%CF%81%CE%B9%CE%BD45

Φωτό: «Η ισλαμική κοινότητα τονίζει ότι δεν είναι θέμα επιλογής, αλλά θρησκευτικής παράδοσης και ελπίζει σε συστημικές λύσεις, γράφει το σλοβενικό δημοσίευμα

Η Έλα Πόριτς, συντονίστρια της ομάδας εργασίας που συστάθηκε υπό την ομπρέλα της Ισλαμικής Ένωσης, δήλωσε ότι το χοιρινό αυξάνεται μέρα με τη μέρα στα μενού των σχολείων και επεσήμανε ότι η κατανάλωση χοιρινού κρέατος δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα είναι αντίθετη ακόμη και με τα κριτήρια υγιεινής διατροφής.

Αν και αρμόδιοι υπεύθυνοι του υπουργείου προειδοποιούν ότι το κόκκινο κρέας πρέπει να είναι στο μενού τέσσερις ημέρες την εβδομάδα, οι διοικήσεις των σχολείων υποστηρίζουν ότι δεν μπορεί να αναμένεται να καλύψει τις απαιτήσεις όλων λόγω ανεπαρκών οικονομικών πόρων.

Η Μόικα Μιχέλιτς, Πρόεδρος του Συνδέσμου Διευθυντών και Υποδιευθυντών σχολείων, είπε, «το κοινό πρέπει να γνωρίζει ότι τα σχολεία και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα δεν είναι εστιατόρια ή καταστήματα τροφίμων. Δεν είμαστε ούτε παιδικός σταθμός ούτε χρηματοπιστωτικό ίδρυμα για να έχουμε ποικιλίες» είπε.

Οι διευθυντές των σχολείων δήλωσαν επίσης ότι από εδώ και στο εξής θα αποστέλλονται μενού στους γονείς εκ των προτέρων και τις ημέρες που υπάρχει χοιρινό, αυτές οι οικογένειες θα μπορούν να βρίσκουν από νωρίς εναλλακτικές λύσεις.

Αποκλειστικά στο  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ