Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

The Economist: Η Δύση και η Ουκρανία πρέπει επειγόντως να αλλάξουν πορεία αν θέλουν νίκη εναντίον της Ρωσίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το περιοδικό Economist δημοσίευσε ένα άρθρο που υποστηρίζει ότι η Ουκρανία πρέπει να «αλλάξει επειγόντως πορεία» για να κερδίσει τον πόλεμο.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι παρουσίασε ένα σχέδιο νίκης σε συνάντηση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, το οποίο αναμένεται να περιέχει μια νέα έκκληση για όπλα και χρήματα.

Ωστόσο, όπως γράφει το δημοσίευμα, στην πραγματικότητα η Ουκρανία χρειάζεται μια «επείγουσα αλλαγή πορείας».

Η κούραση επικρατεί στη Γερμανία και τη Γαλλία, που λένε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα μπορούσε να γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ, αλλά τα λόγια του υποδηλώνουν ότι θέλει να παραδώσει την Ουκρανία στον Πούτιν, επισημαίνει ο Economist.

Εάν ο Ζελένσκι συνεχίσει να αγνοεί την πραγματικότητα επιμένοντας ότι ο ουκρανικός στρατός μπορεί να επιστρέψει όλα τα εδάφη που έχει καταλάβει η Ρωσία από το 2014, θα αποξενώσει τους υποστηρικτές της Ουκρανίας και θα διχάσει περαιτέρω την ουκρανική κοινωνία.

econozelenukrainwarus9

Είτε νικήσει ο Τραμπ είτε όχι, η μόνη ελπίδα για τη διατήρηση της αμερικανικής και ευρωπαϊκής υποστήριξης και την ένωση των Ουκρανών είναι μια νέα προσέγγιση που ξεκινά με τους ηγέτες να είναι ειλικρινείς σχετικά με το τι σημαίνει «νίκη».

Αναλυτές λένε ότι ο Πούτιν επιτέθηκε στην Ουκρανία όχι για το έδαφός της, αλλά για να την αποτρέψει από το να γίνει μια ευημερούσα δημοκρατία με δυτικό προσανατολισμό. Το περιοδικό τονίζει ότι οι εταίροι χρειάζονται τον Ζελένσκι για να πείσουν τους ανθρώπους ότι «το πιο σημαντικό έπαθλο σε αυτόν τον πόλεμο» παραμένει η επιθυμία της Ουκρανίας για δημοκρατικές αξίες.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι «όσο και αν ο Ζελένσκι θέλει να διώξει τη Ρωσία από όλη την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της Κριμαίας, δεν έχει ούτε τον λαό ούτε τα όπλα για να το κάνει και ότι ο πρόεδρος της Ουκρανίας πρέπει «να αποδεχθεί αυτή τη σκοτεινή αλήθεια».

 Στη συνέχεια, το περιοδικό σημειώνει: «Οι δυτικοί ηγέτες πρέπει να καταστήσουν τον πρωταρχικό στρατιωτικό τους στόχο εφικτό παρέχοντας στην Ουκρανία τη στρατιωτική ικανότητα και τις εγγυήσεις ασφαλείας που χρειάζεται».

Αναφέρεται ότι ο μόνος τρόπος για να τερματιστεί η μάχη και να παρασχεθούν αυτές οι εγγυήσεις ασφαλείας είναι να στερηθεί η Ρωσία από κάθε προοπτική περαιτέρω προόδου στο πεδίο της μάχης, αποδεικνύοντας τη ματαιότητα περαιτέρω μεγάλων επιθέσεων.

«Αυτό θα απαιτήσει μεγάλες παραδόσεις όπλων, τις οποίες θέλει ο Ζελένσκι, η Ουκρανία χρειάζεται πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς που μπορούν να χτυπήσουν στρατιωτικούς στόχους βαθιά μέσα στη Ρωσία και συστήματα αεράμυνας για την προστασία της υποδομής της».

Ο δεύτερος τρόπος για να γίνει αξιόπιστη η άμυνα της Ουκρανίας είναι να προσκαλέσει ο Τζο Μπάιντεν την Ουκρανία στο ΝΑΤΟ αυτή τη στιγμή. Μια τόσο ισχυρότερη υπόσχεση για ένταξη στο ΝΑΤΟ θα βοηθούσε τον Ζελένσκι να επαναπροσδιορίσει τη νίκη.

Αποκλειστικά στο  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ