Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο Ιερωνυμος ευλόγησε τους μελλονύμφους Θεοδώρα και Μάθιου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, στην οδό Αγίας Φιλοθέης στην Πλάκα, και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδας κ. Ιερώνυμο επισκέφθηκαν λίγες ημέρες πριν από τον γάμο τους η πριγκίπισσα Θεοδώρα και ο μέλλων σύζυγός της Μάθιου Κουμάρ.

Από τον Δημήτρη Λυμπερόπουλο

Το ζευγάρι συνόδευσε η μητέρα της νύφης, βασίλισσα Άννα Μαρία. Απλά ντυμένη με μαυρόασπρο φόρεμα και δύο σειρές μαργαριταρένιο κολιέ, η τέως βασίλισσα ήταν ιδιαίτερα συγκινημένη κατά τη συνάντησή της με τον Αρχιεπίσκοπο, που κορυφώθηκε όταν έσκυψε και του φίλησε το χέρι.

Οι δεσμοί που συνδέουν άλλωστε τη βασίλισσα με τον Αρχιεπίσκοπο είναι ισχυροί, καθώς ο Αρχιεπίσκοπος τέλεσε την εξόδιο ακολουθία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και τον γάμο του γιου τους, πρίγκιπα Φιλίππου με τη σύζυγό του Νίνα Φλορ. Το ίδιο συγκινημένοι ήταν και οι μελλόνυμφοι που έλαβαν την ευχή και την ευλογία του Αρχιεπισκόπου για τον επικείμενο γάμο τους το ερχόμενο Σάββατο στον Μητροπολιτικό Καθεδρικό Ναό Αθηνών, καθώς ο Αρχιεπίσκοπος λόγω της προγραμματισμένης επίσκεψής του στην Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου δεν θα καταφέρει να παραστεί. Το μυστήριο του γάμου θα τελέσει ο μητροπολίτης Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου κ. ∆ωρόθεος Β ́, παρουσία δεκάδων μητροπολιτών στο βήμα του ναού της Μητρόπολης, όπως συνηθίζεται στους γάμους των γαλαζοαίματων.

Τα ευδιάθετα αλλά και συγκινημένα μέλη της τέως βασιλικής οικογένειας υποδέχθηκε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή ο πρωτοσύγκελος αρχιμανδρίτης με τους τρεις ιεροκήρυκες, ενώ στην Αίθουσα του Θρόνου τούς υποδέχθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Το φόρεμα της Άννας Μαρίας ήταν Max Mara, αξίας 720 ευρώ, και το floral φόρεμα της πριγκίπισσας Θεοδώρας ήταν του brand MISA, αξίας 250 ευρώ, ενώ κρατούσε τσάντα του οίκου LV. Οι πινακίδες του λευκού τζιπ που τους μετέφερε στην Πλάκα ήταν κίτρινες και είχαν πάνω τους τα γράμματα K13 GRE. Μετά τις ευχές αγάπης και τη σύντομη συνομιλία ο κ. Ιερώνυμος προσέφερε τα αναμνηστικά δώρα της Αρχιεπισκοπής, βιβλία στην τέως βασίλισσα και σταυρούς στη μέλλουσα νύφη και στον μέλλοντα -πάντα χαμογελαστό γαμπρό. Ακολούθησαν οι καθιερωμένες αναμνηστικές φωτογραφίες, ενώ τόσο στον Αρχιεπίσκοπο όσο και στους ιερείς το ζεύγος θα στείλει μετά τον γάμο του μπομπονιέρες.

Όλα πλέον είναι έτοιμα για τον γάμο της πριγκίπισσας Θεοδώρας και οι τριήμεροι εορτασμοί αρχίζουν σήμερα και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου. Το βράδυ η τέως βασίλισσα της Ελλάδας θα παραθέσει το περιβόητο κοκτέιλ και το καθιστό δείπνο καλωσορίσματος με ζωντανή μουσική για τους 250 καλεσμένους υψηλούς προσκεκλημένους στην αυλή και στους κήπους του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου. Μετά τη γαμήλια τελετή στον Καθεδρικό Ναό της Αθήνας, σύμφωνα με το βυζαντινό τυπικό, και τις χρυσοποίκιλτες κορόνες-στέφανα των Ρομανόφ, τις ίδιες με τις οποίες είχαν παντρευτεί ο βασιλιάς Κωνσταντίνος και η πριγκίπισσα της ∆ανίας Αννα Μαρία, θα ακολουθήσει η γαμήλια δεξίωση στο ξενοδοχείο «One&OnlyAesthesis», στην παραλία της Γλυφάδας.

Πηγή: Εφημερίδα Espresso

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ