Ξαφνικά η Άννα Διαμαντοπούλου ανακάλυψε το ΠΑΣΟΚ

Η υπάλληλος των πολυεθνικών που έφαγε «πόρτα» από τον Μητσοτάκη προκαλεί τον δημοκρατικό κόσμο - Για 5 χρόνια η Διαμαντοπούλου περίμενε στον πάγκο της ΝΔ να πάρει υπουργείο...

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ η Άννα Διαμαντοπούλου να προκαλεί τον κόσμο της δημοκρατικής παράταξης. Μετά από πέντε χρόνια απουσίας από το ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να διεκδικήσει την προεδρία, χωρίς ωστόσο να δώσει απαντήσεις για τις γκρίζες ζώνες της διαδρομής της.

ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ του debate η Άννα Διαμαντοπούλου απέφυγε να απαντήσει στο κρίσιμο ερώτημα: Πώς είναι δυνατόν να διεκδικεί την προεδρία του ΠΑΣΟΚ όταν το 2019 τάχθηκε με δημόσια δήλωσή της υπέρ της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη;

Τι ακριβώς άλλαξε από τότε και πώς είναι δυνατόν να θέτει υποψηφιότητα αφού είχε εξαφανιστεί για έξι χρόνια από τις κομματικές δραστηριότητες; Βέβαια το λεγόμενο και ορφανό του Σημίτη δεν έχει αλλάξει. Παραμένει προσηλωμένη στην ιδεολογία της Δεξιάς και η υποψηφιότητά της έχει στόχο να καταστήσει το ΠΑΣΟΚ δεκανίκι της Νέας Δημοκρατίας σε περίπτωση κατά την οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν εξασφαλίσει αυτοδύναμη κοινοβουλευτική πλειοψηφία στις επόμενες εκλογές.

Η Άννα Διαμαντοπούλου έθεσε υποψηφιότητα γιατί επιδιώκει εναγωνίως να αποκτήσει έναν ρόλο στα δημόσια πράγματα. Ακόμη και αν δεν εκλεγεί που είναι βέβαιο με το ξέπλυμα που επιχειρεί μέσω της υποψηφιότητάς της θα επιδιώξει να ενταχθεί στη νέα ηγετική ομάδα. Άλλωστε είναι επίμονη και δεν τα βάζει κάτω. Επί πέντε ολόκληρα χρόνια περίμενε υπομονετικά στον πάγκο για να την υπουργοποιήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Βέβαια ο πρωθυπουργός παρά τις πιέσεις που δεχόταν από ισχυρά συμφέροντα αρνήθηκε να τη συμπεριλάβει στην κυβέρνηση. Γνώριζε ότι οι αντιδράσεις στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας θα ήταν μεγάλες και γι’ αυτό δεν την αξιοποίησε.

Επιπροσθέτως ο Κυριάκος Μητσοτάκης πιστεύει ότι πρόκειται για μια υπερτιμημένη πολιτική φούσκα και γι’ αυτό δεν την εμπιστεύτηκε. Απελπισμένη η Διαμαντοπούλου επέλεξε να εργαστεί σε γνωστή πολυεθνική. Τοποθετήθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας χωρίς βέβαια να έχει αρμοδιότητες. Ξαφνικά όταν προκηρύχτηκαν εσωκομματικές εκλογές ανακάλυψε και πάλι το ΠΑΣΟΚ.

Βέβαια η ευθύνη για την υποψηφιότητά της βαραίνει την ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη. Πώς γίνεται να είναι υποψήφιο για την προεδρία ένα στέλεχος το οποίο υμνούσε δημόσια τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία; Τι άλλαξε και επέστρεψε πάλι στο ΠΑΣΟΚ χωρίς να συμβαίνει τίποτα;

Η ίδια αρνείται να απαντήσει σε αυτά τα ερωτήματα, νομίζοντας ότι ο κόσμος έχει πάθει αμνησία. Επιμένει να προβάλει ως δήθεν προτέρημα την κυβερνητική της εμπειρία. Προφανώς εννοεί τη θητεία της στο υπουργείο Παιδείας που είχε χαρακτηριστεί ως υπουργός των φωτοτυπιών. Η υποψηφιότητα της Άννας Διαμαντοπούλου ήταν λάθος.

Παρά το γεγονός ότι θα πατώσει στις εσωκομματικές εκλογές δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αποκτήσει ρόλο στο κόμμα. Το ΠΑΣΟΚ σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γίνει χώρος υποδοχής για διάφορους περιπλανώμενους πολιτικούς που αλλάζουν κόμματα αποκλειστικά με γνώμονα τα προσωπικά τους συμφέροντα.

ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ