Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Η ρωσική παγίδα στρατολόγησης Αιγυπτίων – αιγυπτιακό δημοσίευμα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε δημοσιογραφική έρευνα της αιγυπτιακής masrawy αποκαλύπτονται τα παρασκήνια της «ρωσικής παγίδας» με την στρατολόγηση νεαρών Αιγυπτίων για να πολεμήσουν στον πόλεμο της Ουκρανίας,  με δόλωμα τα χρήματα και τη ρωσική υπηκοότητα, καθώς μέχρι στιγμής έχουν βρει το θάνατο δεκάδες Αιγύπτιοι πριν πραγματοποιήσουν το όνειρό τους, γράφει το δημοσίευμα.

Κάτω από τη λάμψη των χρημάτων και το όνειρο της ρωσικής υπηκοότητας, δεκάδες νεαροί Αιγύπτιοι εντάχθηκαν στις τάξεις των εθελοντών, μόνο για να βρεθούν στην πρώτη γραμμή σε έναν πόλεμο στον οποίο δεν είχαν κανέναν συμφέρον ή γνώση, και όπου τελικά σκοτώθηκαν χωρίς να βρουν ίχνη τους οι οικογένειές τους με τα ανεκπλήρωτα όνειρα, όπως σημειώνεται.

Επί μήνες, οι δημοσιογράφοι της Masrawy ακολουθούσαν ένα ρωσικό δίκτυο στρατολόγησης Αράβων, ειδικά Αιγύπτιους και Σύρους, και πώς τους δελέαζαν με χρήματα και την υπόσχεση να αποκτήσουν τη ρωσική υπηκοότητα μετά από ένα χρόνο μάχης στο μέτωπο.

 Ακολουθεί επίσης τις ιστορίες και τα δρομολόγια «Αιγύπτιων νεοσύλλεκτων» για τους οποίους δεν υπήρχαν νέα, άλλοι που σκοτώθηκαν, λίγοι που τραυματίστηκαν σοβαρά, ενώ άλλοι περιμένουν τη μοίρα τους.

Όσον αφορά τη «ρωσική παγίδα» στρατολόγησης Αράβων νέων γενικότερα, μέσω μεσαζόντων και μεσιτών που εκμεταλλεύονται τις κρίσεις που βιώνουν οι νέοι για να τους στρατολογήσουν και να τους ωθήσουν να πολεμήσουν στις γραμμές του μετώπου των συγκρούσεων και σε περιοχές στρατιωτικών επιχειρήσεων.

Κάτι που προκαλεί περισσότερα θύματα σε αυτούς τους νέους λόγω της περιορισμένης εμπειρίας τους, της αύξησης των απωλειών μεταξύ των δύο πλευρών της σύγκρουσης και της παράτασης και εμβάθυνσης του ρωσο-ουκρανικού πολέμου, ο οποίος πλησιάζει στο τέλος του τρίτου έτους.

Το δημοσίευμα συνεχίζει με την παράθεση μαρτυριών Αιγυπτίων που πολέμησαν στην περιοχή του Ντονέτσκ οι οποίοι βρέθηκαν μεταξύ των πυρών των δύο κύριων εμπλεκομένων.

Αποκλειστικά στο  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ