Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Διαμαρτύρονται τα Σκόπια για τις σερβικές οδικές πινακίδες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε όλη τη Σερβία, τα Σκοπια φερουν τη σήμανση NMK στις οδικές πινακίδες, κάτι που αντίκειται σε όλες τις διεθνείς συμφωνίες και τον εγκεκριμένο διεθνή κωδικό MK ή MKD, γράφει δημοσίευμα των Σκοπίων.

Το Υπουργείο Εξωτερικών και Εξωτερικού Εμπορίου έπειτα από δημοσιεύματα διαμαρτυρίας, ανέφερε  ότι έλαβε υπόσχεση από τη Σερβία ότι το λάθος αυτό θα διορθωθεί σύντομα.

Όπως σημειώνεται:

Όταν ταξιδεύετε στον αυτοκινητόδρομο Ε75 από τη Σερβία προς τα Σκόπια, η χωρα σημειώνεται με τον κωδικό NMK ( North Macedonia) σε όλα τα σήματα κυκλοφορίας.

%CE%B2%CE%BF%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BA%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CF%83%CE%B5%CF%81%CE%B2451

Αυτό είναι έτσι για πάνω από πέντε χρόνια. Ο κωδικός NMK είναι επίσης αντίθετος με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Το άρθρο 1 αυτής της συμφωνίας αναφέρει: «Ο κωδικός χώρας στις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων του Δεύτερου Μέρους θα είναι NM ή NMK». Για όλους τους άλλους σκοπούς, ο κωδικός χώρας παραμένει MK και MKD, όπως ορίζεται επίσημα από τον Διεθνή Οργανισμό Τυποποίησης (ISO)».

«Η σερβική πλευρά απάντησε ότι ήταν ακούσια παράλειψη των εκεί υπηρεσιών να εγκαταστήσουν οδική σήμανση. Αναμένουμε ότι η γειτονική Σερβία, στο πνεύμα των εξαιρετικών διμερών σχέσεων, θα προβεί στην απαραίτητη διόρθωση και θα θέσει τον διεθνή κώδικα MK ή MKD, το συντομότερο δυνατό», ανέφερε το ΥΠΕΞ.

Αποκλειστικά στο  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ