Αζερμπαϊτζάν-Τουρκία: Στρατηγικές αμυντικές συμφωνίες και κοινή παραγωγή

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ASELSAN, η κορυφαία αμυντική εταιρεία της Τουρκίας, υπέγραψε σημαντικές συμφωνίες στην Έκθεση Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν (ADEX) στο Μπακού, συμπεριλαμβανομένης συμφωνίας για την πώληση των συστημάτων ASELFLIR-500 και TOLUN, καθιστώντας την στο επίκεντρο της έκθεσης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η εταιρεία ενίσχυσε τη συνεργασία της με το Αζερμπαϊτζάν για να συμπεριλάβει την κοινή παραγωγή και μεταφορά τεχνολογίας σε ζωτικούς τομείς.

Η ASELSAN άφησε το στίγμα της στο ADEX 2024 υπογράφοντας στρατηγικές συμφωνίες για τη δημιουργία νέων συνεργασιών.

Οι συμφωνίες περιελάμβαναν συστήματα επικοινωνιών και ασφάλειας πληροφοριών με το Υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν, καθώς και μνημόνια κατανόησης για ηλεκτρονικό πόλεμο με την Εθνική Υπηρεσία Διαστήματος του Υπουργείου Αμυντικής Βιομηχανίας (MAKA) και κοινή παραγωγή έξυπνων πυρομαχικών στο Αζερμπαϊτζάν με το Επιστημονικό Ινστιτούτο Ερευνών του Υπουργείου Αμυντικής Βιομηχανίας (ΕΙΤ).

Η πώληση του συστήματος ASELFLIR-500 και TOLUN, που είναι ενσωματωμένα στην AKINCI, επιτεύχθηκε επίσης βάσει συμφωνιών που υπογράφηκαν κατά τη διάρκεια του ADEX 2024.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ASELSAN, Αχμέτ Ακιόλ, σχολίασε τη συμμετοχή της εταιρείας στο ADEX 2024, λέγοντας: «Εμείς στην ASELSAN έχουμε μακρά παρουσία στο Αζερμπαϊτζάν μέσω της θυγατρικής μας ASELSAN Baku, η οποία ιδρύθηκε πριν από 30 χρόνια, η οποία ενισχύει τις σχέσεις μας με το αδελφό Αζερμπαϊτζάν.

Ως έκφραση αυτών των ισχυρών δεσμών, επεκτείνουμε τώρα τη συνεργασία μας με την αμυντική βιομηχανία του Αζερμπαϊτζάν σε ένα νέο επίπεδο που περιλαμβάνει κοινή παραγωγή και μεταφορά τεχνολογίας.

«Θα συνεχίσουμε τη συνεργασία μας με την αμυντική βιομηχανία του Αζερμπαϊτζάν τα επόμενα χρόνια στο πλαίσιο της προσέγγισης «ένα έθνος, δύο χώρες».

Αποκλειστικά στο  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ