Συγκλονιζει ο ξυλοδαρμος τςη 14χρονης απο ανήλικες – Τα νεα στοιχεία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της ΕΛΑΣ για την ταυτοποίηση των ανήλικων μαθητών που παρακολούθησαν αμέτοχοι τον άγριο ξυλοδαρμό της 14χρονης στην Γλυφάδα, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου. Παράλληλα, οι έμπειροι αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν τον ρόλο ενός ενήλικου άνδρα με τατουάζ στον λαιμό, ο οποίος βρισκόταν στο σημείο την ώρα της επίθεσης και, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, παρακινούσε τις ανήλικες δράστιδες να χτυπήσουν το κορίτσι ενώ στη συνέχεια τράπηκε μαζί τους σε φυγή.

Τα τελευταία 24ωρα, οι αποκαλύψεις για την υπόθεση παίρνουν μορφή «χιονοστιβάδας» προκαλώντας σοκ ακόμη και στους πιο ψύχραιμους. Όπως έγινε γνωστό, το ραντεβού της φρίκης, δόθηκε για τους δεκάδες μαθητές μέσω κλειστής ομάδα στα social media. Για τον λόγο αυτό, οι Αρχές προσπαθούν να φτάσουν στα ψηφιακά ίχνη των ανηλίκων, ώστε να ταυτοποιήσουν όλους όσοι βρέθηκαν στο σημείο.

«Πάντοτε, σε αυτές τις περιπτώσεις, η Δικαιοσύνη είναι χαλαρή»

Την ίδια ώρα, ανατριχιαστικά είναι τα όσα μεταφέρει και ο δικηγόρος της οικογένειας της 14χρονης, Μανώλης Γερακιός. «Μία κουβέντα που είχα με τον πατέρα, με έχει σοκάρει. Μου είπε, ‘εμείς σαν οικογένεια θα ξανασηκωθούμε, μπορείς να μου εγγυηθείς ότι με τη Δικαιοσύνη δε θα ξανασυμβεί αυτό;’. Είπα ‘όχι, δεν μπορώ να στο εγγυηθώ’», ανέφερε, νωρίτερα σήμερα το πρωί και συνέχισε σχετικά με την απόφαση της Δικαιοσύνης να μην τιμωρήσει τις ανήλικες:

«Για τα παιδιά αυτό προβλέπεται δεν υπάρχει διαδικασία αυτόφωρη. Ως προς τους γονείς, υπάρχουν αρκετά τα οποία είμαι σίγουρος ότι οι συνάδελφοι οι οποίοι ήταν από την πλευρά των γονέων, θα είπαν. Πάντοτε, σε αυτές τις περιπτώσεις, η Δικαιοσύνη είναι χαλαρή. Όχι γιατί οι δικαστές ή οι εισαγγελείς δε θέλουν να εφαρμόσουν τον νόμο, δεν έχουν νόμο να εφαρμόσουν».

Ο κ. Γερακιός εξέφρασε την πεποίθηση πως τα στοιχεία που ωθούν προς το έγκλημα είναι δύο. «Το πρώτο είναι όταν ο δράστης πιστεύει ότι δε θα ταυτοποιηθεί και το δεύτερο ότι δε θα τιμωρηθεί. Εδώ χάσανε το πρώτο, πλην όμως αισθάνονται ότι δεν πρόκειται να τιμωρηθούν λόγω της ηλικίας», τόνισε, ενώ για τον άνδρα με το τατουάζ που αναζητείται από τις Αρχές, είπε:

«Για μένα είναι το πιο ουσιαστικό στοιχείο σε αυτήν την υπόθεση. Προσωπικά πιστεύω ότι ενδέχεται να κρύβεται από πίσω μία ολόκληρη σειρά όμοιων περιστατικών με κοινή καθοδήγηση. Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη. (…) Για μένα είναι βαριές σωματικές βλάβες που θα μπορούσαν να φέρουν να κινδυνεύσει η ζωή. Αυτό που μπορεί να αποδειχθεί είναι ότι οι βλάβες ήταν τόσο σοβαρές και ότι υπήρχε ενδεχόμενος δόλος. Ένα είναι το σίγουρο για εμένα. Όσον αφορά τους ενηλίκους, είναι κακουργηματική πράξη».

«Το τσακίσαν το παιδί στο ξύλο»

Από την πλευρά του και αναφερόμενος στο περιστατικό, ο Σταύρος Μπαλάσκας υποστήριξε πως ο άνδρας με το τατουάζ ενδεχομένως να είχε τον έλεγχο των παιδιών από το κάλεσμα που έγινε από το διαδίκτυο και την εποπτεία του περιστατικού. «Η Αστυνομία τον ψάχνει να δούμε ποιος είναι αυτός. Κοιτάνε και από κάμερες από κάποια άλλα μαγαζιά, τον έχει ‘τσιμπήσει’ μια κάμερα, να δούμε μήπως μπορέσουμε να τον ταυτοποιήσουμε. Το έχουμε όλο το περιστατικό καταγεγραμμένο, έχουμε όλα τα παιδιά, το τι κάνανε, ότι ήταν σε στυλ αρένας», δήλωσε και συμπλήρωσε:

«Ξέρει το ηλεκτρονικό έγκλημα και έχει ταυτοποιήσει ότι η ενοχή είναι πάνω στις δύο κοπέλες και ιδιαίτερα στη μία που είναι και παλαιστής. (…) Αλγεινή εντύπωση έκανε στους αστυνομικούς η συμπεριφορά των γονέων όταν συνελήφθησαν. Όχι μόνο δε ρώτησαν αυτό το κοριτσάκι πώς είναι… ο ιατροδικαστής μέχρι και την φτέρνα της την βρήκε χτυπημένη, το τσακίσαν το παιδί στο ξύλο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ