Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2024

Το αεροπλανοφόρο Harry S. Truman στην Μέση Ανατολή

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανεβαίνει επικίνδυνα το θερμόμετρο στη Μέση Ανατολή, καθώς οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι στέλνουν στην περιοχή το αεροπλανοφόρο USS Harry S. Truman, δύο αντιτορπιλικά του Πολεμικού Ναυτικού και ένα καταδρομικό που ήδη απέπλευσαν από το Νόρφολκ της Βιρτζίνια, με προορισμό την περιοχή δράσης του 6ου στόλου για τακτική προγραμματισμένη αποστολή.

Οι ΗΠΑ στέλνουν και πρόσθετα στρατεύματα με τον υποστράτηγο Πατ Ράιντερ, εκπρόσωπο Τύπου του Πενταγώνου, να μην ξεκαθαρίζει πάντως πόσες περισσότερες θα είναι οι δυνάμεις, καθώς ήδη υπάρχουν στην περιοχή περίπου 40.000 στρατιώτες.

«Υπό το πρίσμα της αυξημένης έντασης στη Μέση Ανατολή στέλνουμε έναν μικρό αριθμό πρόσθετου αμερικανικού στρατιωτικού προσωπικού για να ενισχύσουμε τις δυνάμεις μας που βρίσκονται ήδη στην περιοχή. Αλλά για λόγους επιχειρησιακής ασφάλειας, δεν πρόκειται να σχολιάσω ή να δώσω λεπτομέρειες» δήλωσε ο Ράιντερ.

Να σημειωθεί πως το αεροπλανοφόρο USS Harry S. Truman θα χρειαστεί περίπου δύο εβδομάδες για να διασχίσει τον Ατλαντικό και να φτάσει στη Μεσόγειο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ