Έριξαν τον Καραμανλή γιατί λέει χρεοκόπησε τη χώρα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρώτησα το ChatGPT:
“Τι θα συνέβαινε σε μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα εάν ένα κόμμα είχε το 2009 απλήρωτα δάνεια 100 εκ. ευρώ και το 2023 τα απλήρωτα αυτά δάνεια είχαν φτάσει τα 488 εκ. ευρώ;”

Η απάντησή του:

Σε μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα, ένα κόμμα που αντιμετωπίζει τόσο υψηλά απλήρωτα δάνεια θα βρισκόταν πιθανώς υπό αυστηρό έλεγχο από τις εποπτικές αρχές, τράπεζες και δικαστικές αρχές. Τα παρακάτω θα μπορούσαν να συμβούν:

🔍 Διαφάνεια και λογοδοσία: Θα αναμένονταν έρευνες σχετικά με το πώς δημιουργήθηκαν τα δάνεια και αν διαχειρίστηκαν με υπεύθυνο τρόπο. Οι τράπεζες, το κράτος ή οι ανεξάρτητες ελεγκτικές αρχές θα έπρεπε να παρέμβουν και να εξετάσουν τους όρους και τις συμφωνίες δανειοδότησης.

👨‍⚖️ Αστικά ή ποινικά μέτρα: Αν υπήρξαν ατασθαλίες, κακή διαχείριση ή παραβιάσεις του τραπεζικού ή οικονομικού δικαίου, θα μπορούσαν να ασκηθούν αγωγές ή ακόμη και ποινικές διώξεις κατά υπευθύνων για υπεξαίρεση, απάτη ή κατάχρηση εξουσίας.

🫸 Διακοπή χρηματοδότησης: Οι τράπεζες ή τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που παρείχαν τα δάνεια θα μπορούσαν να διακόψουν τη χρηματοδότηση ή να απαιτήσουν άμεσες πληρωμές ή εγγυήσεις για την εξόφληση των χρεών. Σε αντίθετη περίπτωση, θα μπορούσαν να ασκήσουν νομικές ενέργειες για την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων.

🗳️ Πολιτικές συνέπειες: Το κόμμα θα έχανε την αξιοπιστία του και θα αντιμετώπιζε έντονες πολιτικές πιέσεις. Ο τύπος και η κοινή γνώμη πιθανότατα θα ασκούσαν κριτική, οδηγώντας πιθανώς σε παραιτήσεις ηγετικών στελεχών ή ακόμα και διάλυση του κόμματος.

✂️ Αναδιάρθρωση χρέους: Εάν δεν υπήρχε δυνατότητα εξόφλησης των χρεών, το κόμμα θα έπρεπε να προβεί σε διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές του για αναδιάρθρωση του χρέους, δηλαδή την παράταση αποπληρωμής ή τη μείωση των χρεών.

💸 Πτώχευση: Σε περίπτωση αδυναμίας να πληρώσει τα χρέη, το κόμμα θα μπορούσε να κηρυχθεί σε πτώχευση ή να υπαχθεί σε ειδικό καθεστώς διαχείρισης, όπως θα συνέβαινε με οποιαδήποτε άλλη οικονομική οντότητα που δεν είναι σε θέση να εξυπηρετήσει τα χρέη της.

Η γενικότερη εικόνα είναι ότι ένα τέτοιο χρέος θα δημιουργούσε τεράστιο σκάνδαλο και θα απαιτούσε γρήγορη παρέμβαση για την αποκατάσταση της νομιμότητας και της διαφάνειας.

IMG 5628

IMG 5626

IMG 5627

  1. Δηλαδη,οι Κεφαλογιαννηδες,Βαρβιτσιωτες (μπαμπαδες) που του εσκαβαν τον λακκο,αυτο ειχαν στο μυαλο τους;Ποιός ροφανεψε τις συζητησεις με τους Ρωσους;Μηπως ο ΓΑΠ που εψαχνε να δει αν εχει σελα το ποδηλατο του;Και η πραγματικη απειλη δολοφονιας ηταν γιατι χρεωκοπησε την Χωρα;Ολα κι ολα.Μπορει ο Βουδας να καταγεται απο ενα σοι που δεν το λες και το καλυτερο,αλλα δεν ειναι κοπριτης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ