Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Άρης Βλαστός: Τα οφέλη του ταεκβοντό για τα παιδιά

Ο Άρης Βλαστός είναι από τους κορυφαίους προπονητές ταεκβοντό για παιδιά και εφήβους στην Ελλάδα, ενώ διατηρεί τον σύλλογο Αρχάγγελος Μιχαήλ στην Αργυρούπολη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα οφέλη του Taekwondo στην καθημερινότητα μας, είναι περισσότερα από όσα φαντάζεται ένας άνθρωπος. Εκτός από ένα ολυμπιακό άθλημα, η και χόμπυ,το Taekwondo είναι τρόπος ζωής! Καθορίζει την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα ενός ανθρώπου, καθώς επίσης με την πάροδο του χρόνου και τις προπονήσεις, έχει ένα άρτιο και υγιές σώμα.
Πέρα από τις γνώσεις τις αυτοάμυνας, σημαντικό ρόλο έχει και στην ψυχολογία ενός ανθρώπου και κυρίως των παιδιών, αφου εξυψώσουν την αυτοπεποίθηση, καλυτερεύουν της υγεία τους, βοηθούν στην καταπολέμηση του καθημερινού άγχους και γενικότερα στην αποτελεσματικότερη λύση δύσκολων καταστάσεων. Τέλος γίνονται πιο εποικοδομητικο το διάβασμα μετά την σωματική άσκηση.

Το Taekwondo δεν έχει ηλικία για τους ασκούμενους. Ειδικότερα στη παιδική ηλικία είναι πολύ ωφέλιμο. Μέσω της άσκησης τα παιδιά αναπτύσσουν αξίες όπως η πειθαρχία, η ταπεινότητα, η μετριοφροσύνη, η υπομονή, η επιμονή και φυσικά ο σεβασμός. Είναι μια δραστηριότητα που θα κρατήσει τα παιδιά μακριά από τις οθόνες κινητών, ενώ επίσης θα τα βοηθήσει να προσέχουν τη διατροφή τους.

Οι ρυθμοί της καθημερινής ζωής, είναι τόσο γρήγοροι και τα προβλήματα της τόσο συχνά, που είναι σαν γροθιές και λακτίσματα που κάνουν επίθεση προς το μέρος του ατόμου. Το βασικότερο που θα μάθει κάποιος στο Taekwondo για να αμυνθεί, είναι να μην φέρει τον εαυτό του σε αυτή την κατάσταση προβλημάτων. Αν τύχει όμως και βρεθεί, τότε θα την αντιμετωπίσει με τον ορθότερο και πιο ωφέλιμο τρόπο υπερασπιζόμενος πάντα την αξία της ζωής.

Άρης Βλαστός

https://www.facebook.com/reel/843243784536769/?share_url=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fshare%2Fr%2F67gDRmC6wa2d58dX%2F&rdid=WcXzHoCRalWAAWyX

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ