Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Φοιτητική στέγη: Απαράδεκτες καταστάσεις, πολιτικάντικες δικαιολογίες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάποιος πρέπει να πεί στον, κάθε της κυβέρνησης «αρμόδιο» πως για των μη διαθέσιμων με χαμηλό ενοίκιο ακινήτων ιδιαίτερα σε φοιτητές, αυτό δεν είναι υποχρέωση των ιδιοκτητών. Είναι υποχρέωση της κάθε κυβέρνησης, οποία αυξάνει τις εισαγωγές φοιτητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, χωρίς να αυξάνει και τον αριθμό των φοιτητικών κοιτώνων ανάλογα.

Εάν δεν επαρκούν τα δημοσιονομικά της κυβέρνησης προς τούτο, ας τους διαθέσει, αφού τους αναγείρει, με θεμιτό ενοίκιο μέσω των ιδρυμάτων, και να μην παρουσιάζεται ανήξερη των προβλημάτων που η ίδια, η κάθε κυβέρνηση, δημιουργεί. Δεν χρειάζονται περισσότερα, διότι όπως στεγάζει αμέσως τους αναπάντεχα αμέτρητους απρόσκλητους, τότε ξέρει καλά και τον τρόπο.

Όσο δε αφορά τα κενά διαμερίσματα, βραχείας μίσθωσης, ούτε και αυτό αφορά τους ιδιοκτήτες αυτών. Αφορά την ίδια την κυβέρνηση που δεν είναι άξια να ασκήσει κοινωνική πολιτική, ή δεν γνωρίζει το πως αυτή εξασκείται. Μία λοιπόν άμεση παροχή χαμηλού τόκου δανείου σε νέα ζευγάρια εργαζόμενα και με το εκκαθαριστικό της εφορίας, αλλά και με προτεραιότητα του αριθμού των τέκνων αυτών, θα είναι μία καλή αρχή, αφού από αυτήν την θέσπιση «ανασαίνουν» πολλοί κλάδοι επαγγελμάτων σχετικών με την οικοδομή.

Και στην ανάγκη, πάλι για να μη διαταραχτεί η δημοσιονομική πολιτική, ας περιορίσει αν όχι καταργήσει τα, εκεί που απλόχερα παρέχει, επιδόματα και δάνεια σε…που δεν τα έχουν ανάγκη, και δεν τα έχει, αν είναι σωστή, και η ίδια κυβέρνηση καμία ανάγκη, παρά μόνον για να βάζουν «πλάτη» αλλά και σε τόσα άλλα δοσίματα (όπως στα κόμματα με μαύρα ταμεία κ.α,) στα οποία προβαίνει, και που είναι αυτά, όταν με ευθύνη της αναδύονται, τα που συσσωρεύουν τα κοινωνικά προβλήματα αναστατώνοντας τον πάσχοντα εξ´ αυτών λαό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ