Σε τροχιά διόρθωσης τα ενοικια στην περιοχή Φιλόθεης – Παλαιού Ψυχικού

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μαθαίνουμε πως, παρά τη σχετικά εύρωστη ακόμα ζήτηση και την περιορισμένη προσφορά, οι τιμές των ενοικίων στην περιοχή Φιλόθεης – Παλαιού Ψυχικού έχουν εισέλθει σε τροχιά διόρθωσης έπειτα από μία διετία εκρηκτικής ανόδου που είδε διαμερίσματα εμβαδού της τάξης των 200-250 τετραγωνικών και κατασκευής τριακονταετίας και άνω να βγαίνουν στην αγορά με ζητούμενη τιμή ενοικίου πέριξ των 5.500 ευρώ και υψηλότερα.

Πολλά από τα διαμερίσματα αυτά έχουν παραμείνει ξενοίκιαστα, καθώς τα μισθώματα που διεκδικούσαν άγγιζαν επίπεδα ανταγωνιστικά με την εξυπηρέτηση τραπεζικής χρηματοδότησης για την αγορά ακινήτου. Κάποια από αυτά τα προς ενοικίαση ακίνητα ήδη εμφανίζονται σε καταχωρίσεις με ζητούμενα μισθώματα έως και 20%-25% χαμηλότερα.

Εξακολουθούν, πάντως, αρκετά να παραμένουν ξενοίκιαστα, καθώς η μεγάλη άνοδος των τιμών της προηγούμενης διετίας ανακατεύθυνε τη ζήτηση σε άλλες περιοχές των βορείων προαστίων, όπως η Κηφισιά, το Κεφαλάρι, η Πολιτεία, ακόμα και η Εκάλη, που εξακολουθούν να εμφανίζονται σε ανταγωνιστικότερα επίπεδα μηνιαίων μισθωμάτων. Αδιαμφισβήτητα, πάντως, η εγγύτητα της περιοχής Φιλοθέης – Ψυχικού με το κέντρο της Αθήνας και οι χαμηλοί συντελεστές δόμησης και κάλυψης που χαρακτηρίζουν την περιοχή εξακολουθούν να την κατατάσσουν μαζί με τη Βουλιαγμένη και τα Ανάκτορα στις κορυφαίες της Αττικής.

Η εκτόξευση των τιμών των ενοικίων συνδέεται από ορισμένους κτηματομεσιτικούς κύκλους με την προσπάθεια μεσιτών και ιδιοκτητών να οδηγήσουν τις αποδόσεις των ακινήτων ψηλότερα, προκειμένου να ενισχύσουν και τις εμπορικές αξίες των ακινήτων. Ωστόσο, διαπιστώθηκαν υπερβολές, που η αγορά φαίνεται πως διορθώνει τώρα μόνη της. Ετσι, το 2024 κλείνει, ως αναφορά στα ζητούμενα μισθώματα, στις προνομιακές περιοχές των βορείων προαστίων, με χαμηλότερα ζητούμενα μισθώματα σε Φιλοθέη, Ψυχικό, σταθερά στο Νέο Ψυχικό, και υψηλότερα σε Πολιτεία και Κεφαλάρι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ