Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Τούρκος ΥΠΕΞ: Η Τουρκία υποστηρίζει ιστορικά την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν, δήλωσε ότι η Τουρκία είναι μια χώρα που έχει υποστηρίξει ιστορικά την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου και θα συνεχίσει να την υποστηρίζει.

Ο Φιντάν μίλησε στο τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu για περιφερειακά και διεθνή ζητήματα, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής των Βαλκανίων και των σχέσεων με το Κοσσυφοπέδιο, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και τη Σερβία.

Μίλησε για τον σημαντικό ρόλο που παίζει η Τουρκία στα Βαλκάνια, καθώς και για το όραμα της θέσης της Άγκυρας να διατηρήσει την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή για να αποφευχθεί η επανάληψη της δεκαετίας του ’90.

«Είμαστε μια χώρα που υποστήριξε την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου σε όλη την ιστορία και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε», είπε ο Φιντάν, προσθέτοντας ότι όταν πρόκειται για τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, η Τουρκία θα υποστηρίξει την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα αυτής της χώρας όπως πάντα.

Λέγοντας ότι η Σερβία βρίσκεται στην άλλη πλευρά, ο Φιντάν τόνισε ότι η χώρα του έχει καλές σχέσεις και με το σερβικό κράτος.

«Είναι ιστορική υποχρέωσή μας να δημιουργήσουμε αδελφικές σχέσεις με τη Β-Ε και το Κοσσυφοπέδιο, αλλά και η δημιουργία καλών σχέσεων με τη Σερβία είναι αντανάκλαση ισχυρής πολιτικής ηγεσίας», πρόσθεσε, επαναλαμβάνοντας την υποστήριξή του για την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου και της Β-Ε.

Αποκλειστικά στο  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ