Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Τεράστια αρχαιολογική ανακάλυψη στην Αιγυπτο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μία σημαντική αρχαιολογική ανακάλυψη αναδύθηκε στην Αίγυπτο, δίνοντας την δυνατότητα για μία σπάνια ματιά στην στρατιωτική κυρίως ιστορία της περιόδου του Νέου Βασιλείου. Στις 5 Σεπτεμβρίου, το αιγυπτιακό Υπουργείο Τουρισμού και Αρχαιοτήτων ανακοίνωσε την αποκάλυψη ενός αρχαίου ξίφους (3.200 ετών…), που ανήκε στις στρατιωτικές δυνάμεις του Ραμσή Β’.

Η ανασκαφή, που πραγματοποιήθηκε στο Housh Eissa, στο κυβερνείο Beheira, αποκάλυψε πληθώρα αντικειμένων στην τοποθεσία Tell Al-Abqain, ρίχνοντας φως στη ζωή κατά την διάρκεια της βασιλείας του Ραμσή Β’. Ο χώρος φιλοξενούσε σειρά από κατασκευές, συμπεριλαμβανομένων στρατώνων, που χρησιμοποιούνταν από τους στρατιώτες της εποχής, παρέχοντας ανεκτίμητες πληροφορίες για την στρατιωτική οργάνωση και την καθημερινή ζωή του αιγυπτιακού στρατού.

Ανάμεσα στα σημαντικότερα ευρήματα ήταν ένα χάλκινο σπαθί που έφερε το ιερογλυφικό σύμβολο, του Ραμσή Β’. Ναι μεν ο χρόνος έχει διαβρώσει την αρχική εμφάνισή του, ωστόσο το σύμβολο του ισχυρού ηγεμόνα παραμένει ορατό, ενισχύοντας έτσι την αυθεντικότητά του.

Ο Ραμσής Β΄, ο οποίος βασίλεψε από το 1279 έως το 1213 π.Χ., ταυτίζεται συχνά με τον Φαραώ που κυβέρνησε στην περίοδο της βιβλικής Εξόδου. Γεγονός που καθιστά την ανακάλυψη ακόμη πιο σημαντική από ιστορικής και πολιτιστικής σκοπιάς.

Εκτός από το σπαθί, αρχαιολόγοι φώτισαν και άλλα αντικείμενα που προσφέρουν βαθύτερη κατανόηση της ζωής των στρατιωτών μέσα στο φρούριο. Σύμφωνα με το Αιγυπτιακό Υπουργείο, η ανακάλυψη περιελάμβανε προσωπικά αντικείμενα και θρησκευτικά που χρησιμοποιούσαν οι στρατιώτες, καθώς και κειμήλια που σχετίζονται τόσο με την στρατιωτική όσο και την οικιακή ζωή. Τα αντικείμενα ήταν από όπλα και κυνηγετικά εργαλεία μέχρι προσωπικά στολίδια, όπως απλικατέρ από ελεφαντόδοντο, χάντρες από καρνεόλη και φαγεντιανή, σκαραβαίοι και προστατευτικά φυλαχτά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ