Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Η Ουκρανία εξήγαγε 70 εκατομμύρια τόνους αγαθών

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε ότι έχουν ήδη μεταφερθεί 70 εκατομμύρια τόνοι φορτίου σε ένα χρόνο λειτουργίας του ουκρανικού θαλάσσιου διαδρόμου εξαγωγών.

– Παρά τον πόλεμο και τη ρωσική τρομοκρατία, η Ουκρανία εξακολουθεί να είναι δωρητής της παγκόσμιας επισιτιστικής ασφάλειας για δεκάδες χώρες σε όλο τον κόσμο. Και χτίζουμε τις δυνατότητές μας. Σε περισσότερο από ένα χρόνο λειτουργίας του εξαγωγικού θαλάσσιου διαδρόμου μας, έχουν ήδη μεταφερθεί 70 εκατομμύρια τόνοι εμπορευμάτων. Περισσότερα από 2.500 πλοία έχουν αποπλεύσει από τα λιμάνια της Ουκρανίας, είπε ο Ζελένσκι στο Telegram.

zelenskisithraoykran4

Πρόσθεσε ότι τα λιμάνια της Ασίας, της Αφρικής, της Ευρώπης και της Αμερικής δέχονται ουκρανικά προϊόντα και χώρες από την Αίγυπτο έως την Ινδονησία, από την Τυνησία και τη Λιβύη έως την Ινδία, από την Αλγερία έως την Κίνα λαμβάνουν ουκρανικά σιτηρά.

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας ευχαρίστησε όλους όσους εργάζονται για τις εξαγωγικές δυνατότητες της χώρας.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης Κοινοτήτων, Εδαφών και Υποδομών, Σεργκέι Ντερκάτς, δήλωσε πρόσφατα ότι κατά τη διάρκεια του πολέμου, η Ρωσία πραγματοποίησε περισσότερες από 50 πλήρους κλίμακας επιθέσεις σε λιμενικές υποδομές, αχρηστεύοντας και καταστρέφοντας περισσότερα από 280 κτίρια , καθώς και περισσότερους από 100.000 τόνους των ουκρανικών αποστολών σιτηρών.

Πριν από ένα χρόνο, η Ουκρανία ξεκίνησε τον θαλάσσιο διάδρομο και κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου τα λιμάνια διακίνησαν περισσότερους από 68 εκατομμύρια τόνους φορτίου.

Αποκλειστικά στο  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ