Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Ουκρανοί πιλότοι εκπαιδεύονται στη Ρουμανία με αεροσκάφη F-16

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στρατιώτες και ειδικοί τρέχουν στον διάδρομο της βάσης Fetești προς ένα αεροπλάνο F-16. Στη βάση αυτή εγκαινιάστηκε κέντρο εκπαίδευσης πιλότων F-16, συμπεριλαμβανομένων των Ουκρανών

Μια πρώτη παρτίδα Ουκρανών πιλότων ξεκίνησε την εκπαίδευση στη Ρουμανία με τουλάχιστον 14 αεροσκάφη F-16, στην αεροπορική βάση Fetești, ενημερώνει το ολλανδικό δημοσίευμα defensie.nl.

Αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο πρώτο στάδιο της μετάβασης στο νέο αεροσκάφος. που περιλαμβάνει θεωρητική εκπαίδευση.

Ο στρατηγός Τζέιμς Μπ. Χέκερ, επικεφαλής της Αεροπορικής Διοίκησης του ΝΑΤΟ και διοικητής των αμερικανικών Πολεμικών Αεροποριών στην Ευρώπη, δήλωσε σε συνέντευξή του ότι η Ουκρανία πιθανότατα θα χρησιμοποιήσει τα αεροπλάνα F-16 αυστηρά σε αμυντικό ρόλο, για να αναχαιτίσει τους ρωσικούς πυραύλους κρουζ και ότι, αυτή τη στιγμή, ούτε η ουκρανική ούτε η ρωσική αεροπορία είναι σε θέση να εξασφαλίσουν αεροπορική υπεροχή στο ουκρανικό μέτωπο.

«Οι πιλότοι (Ουκρανοί) βρίσκονται ακόμη στην αρχή, επομένως δεν θα τεθούν σε μάχη σε επικίνδυνες αποστολές», δήλωσε ο στρατηγός Τζέιμς Μπ. Χάκερ.

Ο απώτερος στόχος της εκπαίδευσης Ουκρανών πιλότων στα νέα F-16 είναι να επιτραπεί στην ουκρανική αεροπορία να εκτελεί αποστολές σε στενή συνεργασία με τις χερσαίες δυνάμεις, είπε ο Χέκερ, ο οποίος πρόσθεσε ότι αυτός ο στόχος υποστηρίζεται επίσης από τον στρατηγό των ΗΠΑ  Κρίστοφερ Καβόλι, τον ανώτατο διοικητή των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη.

Τα ουκρανικά F-16 πιθανότατα θα χρησιμοποιηθούν σε αποστολές αεράμυνας, με ρόλο στην αναχαίτιση και κατάρριψη ρωσικών πυραύλων κρουζ.

Ο στρατηγός Χέκερ δήλωσε ότι σε αυτόν τον πόλεμο, η εξέλιξη των αντιαεροπορικών συστημάτων καθιστά αδύνατη την εξασφάλιση αεροπορικής υπεροχής από ένα από τα μέρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από ανοιχτές πηγές, η Ουκρανία κατέρριψε περισσότερα από 100 ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη.

Την ίδια ώρα, οι Ρώσοι κατέρριψαν επίσης τουλάχιστον 75 ουκρανικά στρατιωτικά αεροσκάφη.

«Αυτό που βλέπουμε να συμβαίνει είναι ότι κάθε στρατόπεδο κρατά τα αεροπλάνα του πίσω από την πρώτη γραμμή», είπε ο στρατηγός Χέκερ.

Με άλλα λόγια, οι δύο στρατοί χρησιμοποιούν μαχητικά αεροσκάφη για να εκτοξεύουν βόμβες με κιτ ανεμόπτερου μεγάλης εμβέλειας ή πυραύλους αέρος-εδάφους μεγάλου βεληνεκούς πέρα ​​από την εμβέλεια των αντιαεροπορικών συστημάτων πρώτης γραμμής.

Δημοσίευμα, επίσης, του Janes σημειώνει ότι στη ρουμανική αεροπορική βάση Fetești υπάρχουν 18 αεροσκάφη F-16, δωρεά από την Ολλανδία, στα οποία εκπαιδεύονται και Ρουμάνοι πιλότοι.

Σύμφωνα με τα ολλανδικά μέσα ενημέρωσης, 14 από τα 18 αεροσκάφη F-16 από το Fetești που χρησιμοποιούνται θα διατεθούν στο Κίεβο, εξ ου και οι εκτιμήσεις ότι τουλάχιστον ίσος αριθμός Ουκρανών πιλότων (14) εκπαιδεύονται σε αυτά τα μηχανήματα.

Αποκλειστικά στο  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ