Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Χαμός στην Ιταλια με τους κληρονόμους του πρώην ιδιοκτήτη της Fiat, Τζιάνι Ανιέλι

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δεν άργησε να ξεσπάσει ντόρος στην Ιταλία! Η εισαγγελία του Τορίνου διέταξε την -προληπτική- κατάσχεση 74 εκατομμυρίων ευρώ, από τους εγγονούς του γνωστού βιομηχάνου και πρώην ιδιοκτήτη της Fiat, Τζιάνι Ανιέλι.

Το συγκεκριμένο μέτρο αφορά επίσης, τον φοροτεχνικό Τζανλούκα Φερέρο (πρόεδρο της Γιουβέντους) και έναν Ελβετό συμβολαιογράφο. Τα αδικήματα στα οποία γίνεται αναφορά, στο πλαίσιο της απόφασης, είναι φορολογική απάτη και απάτη σε βάρος του ιταλικού δημοσίου.

Σύμφωνα με τις έρευνες, φέρεται να είχε δηλωθεί η Ελβετία, ως χώρα κατοικίας της χήρας Ανιέλι, Μαρέλα Καράτσιολο, λόγω ευνοϊκού νομικού πλαισίου. Ταυτόχρονα, φαίνεται πως αποκρύφθηκαν σημαντικά ποσά από της ιταλικές φορολογικές αρχές.

Οι κινήσεις, υποστηρίζουν οι εισαγγελείς, ευνόησαν τα εγγόνια της Καράτσιολο (η οποία πέθανε το 2019) σε ό,τι αφορά τα κληρονομικά τους δικαιώματα, έναντι της μητέρας τους, Μαργκερίτα Ανιέλι, η οποία αποφάσισε να προσφύγει στην δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με την εισαγγελία του Τορίνου, από τις έρευνες της Οικονομικής Αστυνομίας «προέκυψε ένα ευρύ, παράνομο σχέδιο, με στόχο την αφαίρεση σημαντικών περιουσιακών στοιχείων της Μαρέλα Καράτσιολο και των σχετικών εισοδημάτων, από την δικαιοδοσία της ιταλικής νομοθεσίας περί δικαιωμάτων διαδοχής και τις φορολογικών υποχρεώσεων».

Οι εγγονοί πάντως του Ανιέλι, Τζον Λάπο και Τζινέβρα Ελκάν, από την αρχή της έρευνας δήλωσαν ότι, με την εν γένει στάση τους, ουδέποτε παραβίασαν τον νόμο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ