Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Οι Ευρωπαίοι σχεδιαζουν δάνειο 35 δισεκατομμυρίων για την Ουκρανία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει να χρηματοδοτήσει ένα δάνειο ύψους 35 δισεκατομμυρίων ευρώ, το οποίο θα υποστηρίζεται από μελλοντικά κέρδη από παγωμένα περιουσιακά στοιχεία της ρωσικής κεντρικής τράπεζας, προκειμένου να προχωρήσει στην παροχή πιο προβλέψιμης οικονομικής στήριξης στην Ουκρανία, ανέφεραν οι Financial Times.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν κάνει την ανακοίνωση κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Κίεβο την Παρασκευή. Το δάνειο αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου βοήθειας προς την Ουκρανία ύψους 45 δισεκατομμυρίων ευρώ, το οποίο προέκυψε από διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ και την Ομάδα των G7.

Το δάνειο δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη αλλά πρόκειται για ρεπορτάζ έγκυρου μέσου με πολλές πηγές εντός της Κομισιόν.

Μία επιβεβαίωση του σχεδίου θα αποτελέσει μεγάλο σκάνδαλο, καθώς ευρωπαϊκές ελίτ που δεν έχουν εκλεγεί από κανέναν λαό θα παρέχουν ακόμη περισσότερα χρήματα για να συνεχιστεί ένας καταστροφικός πόλεμος για την ήπειρο, στηρίζοντας το καθεστώς Ζελένσκι και τους ουκρανούς νεοναζί των ενόπλων δυνάμεων της χώρας. Κανένας λογικός Ευρωπαίος φορολογούμενος δεν επιθυμεί μία τέτοια εξέλιξή την ώρα που οι ευρωπαϊκές οικονομίες καταρρέουν και αυτά τα χρήματα θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για την καταπολέμηση της ακρίβειας ή τις υποδομές.

Η εξέλιξη αυτή γίνεται ακόμη χειρότερη αν αναλογιστεί κανείς πως το επικρατέστερο σενάριο είναι η ΕΕ να μην λάβει ποτέ πίσω αυτά τα χρήματα, καθώς κάθε μέρα η Ουκρανία κινδυνεύει όλο και πιο πολύ με την πλήρη κατάρρευση, βέβαια ίσως να είναι και αυτό κομμάτι του σχεδίου στο μεγάλο φαγοπότι που έχει στήσει η Ελίτ της Δύσης στην Ουκρανία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ