Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Τα προηγμένα συστήματα της Havelsan είναι η καρδιά και το μυαλό των νέων τουρκικών υποβρυχίων

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Havelsan έχει αναπτύξει ζωτικά συστήματα για το υποβρύχιο «TCG Piri Reis» και άλλα υποβρύχια στο πλαίσιο του έργου «New Type Submarine», για να διασφαλίσει την αποτελεσματική και ασφαλή λειτουργία τους. Το Σύστημα Διανομής Πληροφοριών Υποβρυχίων (DBDS) και το Σύστημα Διαχείρισης Μάχης (CMS), που αναπτύχθηκαν από τη Havelsan, είναι η «καρδιά» και ο «εγκέφαλος» των υποβρυχίων αντίστοιχα.

Submarine Information Distribution System (DBDS): Η καρδιά τουυποβρυχίου

Το σύστημα διανομής πληροφοριών υποβρυχίων της Havelsan (DBDS) χρησιμεύει ως η ραχοκοκαλιά για τη ροή δεδομένων μεταξύ των διαφόρων συστημάτων στο υποβρύχιο. Αυτό το σύστημα εξασφαλίζει απρόσκοπτη επικοινωνία μεταξύ των μονάδων συλλέγοντας και διανέμοντας δεδομένα από αισθητήρες και άλλα συστήματα σε πραγματικό χρόνο, επιτρέποντας σε όλες τις μονάδες να ενεργούν με βάση τις ίδιες πληροφορίες.

Κύρια χαρακτηριστικά του DBDS:

  • Πλατφόρμα υψηλής ταχύτητας : Το σύστημα διασφαλίζει την ικανότητα του υποβρυχίου να εκτελεί ζωτικής σημασίας εργασίες γρήγορα και χωρίς διακοπή.
  • Συλλογή και ιεράρχηση δεδομένων τακτικών αισθητήρων : Το σύστημα συλλέγει και ιεραρχεί δεδομένα από αισθητήρες για να υποστηρίξει τη λήψη επιχειρησιακών αποφάσεων.
  • Κατανομή δεδομένων : Το σύστημα διανέμει δεδομένα σε διαφορετικές μονάδες σε πολλαπλές μορφές και συχνότητες, για να διασφαλίσει ότι όλες οι μονάδες λαμβάνουν τις σωστές πληροφορίες.
  • Χαμηλός χρόνος απόκρισης : Το σύστημα χαρακτηρίζεται από την ικανότητά του να επεξεργάζεται δεδομένα με υψηλή ταχύτητα, επιτρέποντας τη λήψη ακριβών και γρήγορων αποφάσεων σε κρίσιμες καταστάσεις.
  • Δυνατότητες καταγραφής και ανάλυσης : Το σύστημα μπορεί να αποθηκεύσει ζωτικά επιχειρησιακά δεδομένα για τουλάχιστον 50 ημέρες για μεταγενέστερη ανάλυση τόσο στο υποβρύχιο όσο και στην ξηρά.
  • Αξιόπιστος και επαναλαμβανόμενος σχεδιασμός : Ο σχεδιασμός του εξασφαλίζει τη συνέχιση ζωτικών διεργασιών υπό όλες τις συνθήκες και χαρακτηρίζεται από την υψηλή αντοχή του σε μεταβαλλόμενες περιβαλλοντικές συνθήκες.
  • Ολοκληρωμένο Σύστημα Υποστήριξης Logistics (ILS) : Το σύστημα βοηθά σε δραστηριότητες συντήρησης και υλικοτεχνικής υποστήριξης για τη διασφάλιση της συνέχειας της αποστολής.

Έργα που καλύπτονται από το DBDS:

  • Έργο υποβρυχίων νέου τύπου (κατηγορία Reis): Το σύστημα εγκαταστάθηκε στο υποβρύχιο «TCG Piri Reis» και σε όλα τα υποβρύχια κατηγορίας Reis.
  • Σχέδιο εκσυγχρονισμού υποβρυχίων του Πακιστάν AGOSTA 90B: Το σύστημα έχει ενσωματωθεί στη διαδικασία εκσυγχρονισμού υποβρυχίων του Πακιστάν.
  • Έργο εκσυγχρονισμού για τουρκικά υποβρύχια κλάσης PREVEZE : Το σύστημα ενσωματώθηκε ως μέρος του εκσυγχρονισμού των τουρκικών υποβρυχίων κλάσης PREVEZE.

Σύστημα διαχείρισης μάχης Havelsan (CMS): Ο εγκέφαλος των ναυτικών στόλων

Το Σύστημα Διαχείρισης Μάχης (CMS) της Havelsan είναι το κύριο σύστημα που διαχειρίζεται τις τακτικές και επιχειρησιακές δυνατότητες των υποβρυχίων. Το σύστημα επεξεργάζεται δεδομένα αισθητήρων και εισόδους συστήματος όπλων, επιτρέποντας στα υποβρύχια να ανταποκρίνονται σε σενάρια μάχης με ακρίβεια και αποτελεσματικότητα.

Κύρια χαρακτηριστικά του συστήματος CMS:

  • Ολοκληρωμένη διαχείριση όπλων και αισθητήρων : Το σύστημα επιτρέπει την πλήρη ενσωμάτωση όλων των όπλων και συστημάτων αισθητήρων στο υποβρύχιο, ενισχύοντας τις επιθετικές και αμυντικές ικανότητες.
  • Ενσωμάτωση AKYA και ATMACA : Η γηγενής τορπίλη AKYA και ο αντιπλοϊκός πύραυλος ATMACA ενσωματώνονται άψογα στο σύστημα, αυξάνοντας τη μαχητική ισχύ του υποβρυχίου.
  • Επεξεργασία δεδομένων σε πραγματικό χρόνο : Το σύστημα επεξεργάζεται δεδομένα αισθητήρων σε πραγματικό χρόνο, επιτρέποντας γρήγορες αντιδράσεις σε αναδυόμενες απειλές.
  • Συμβατότητα Air Independent Propulsion (AIP) : Το CMS έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί με ένα ανεξάρτητο από τον αέρα σύστημα πρόωσης, επιτρέποντας στο υποβρύχιο να παραμένει υπό της επιφάνειας για μεγάλες περιόδους.
  • Data Fusion και Situational Awareness : Το σύστημα συγχωνεύει δεδομένα από πολλαπλές πηγές για να δώσει στο πλήρωμα πλήρη επίγνωση της κατάστασης, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για την παρακολούθηση πολλών στόχων και την ιεράρχηση των απειλών.
  • Υποστήριξη κρίσιμων αποφάσεων : Το σύστημα βοηθά τους διοικητές να λαμβάνουν κρίσιμες αποφάσεις αναλύοντας απειλές και παρέχοντας τις καλύτερες επιλογές για επίθεση ή άμυνα.

Πρόσθετες προηγμένες λειτουργίες:

  • Ανάλυση δεδομένων ακουστικών αισθητήρων για ανίχνευση, διάγνωση, ταξινόμηση και παρακολούθηση στόχων : Το σύστημα επεξεργάζεται δεδομένα ακουστικών αισθητήρων για τον εντοπισμό πιθανών απειλών και τη βελτίωση της μυστικότητας και των δυνατοτήτων παρακολούθησης του υποβρυχίου.
  • Προβολή και διαχείριση δεδομένων μη ακουστικών αισθητήρων : Το σύστημα διαχειρίζεται δεδομένα μη ακουστικών αισθητήρων, όπως ραντάρ, ηλεκτρονικά μέτρα (ESM) και περισκόπια, παρέχοντας μια ολοκληρωμένη αξιολόγηση απειλών.
  • Ενσωμάτωση όλων των υποβρύχιων όπλων : Το σύστημα ενσωματώνει όλα τα υποβρύχια όπλα, συμπεριλαμβανομένων των τορπιλών, των κατευθυνόμενων πυραύλων και των έξυπνων συστημάτων ναρκών, επιτρέποντας ακριβείς και συντονισμένες δυνατότητες επίθεσης.
  • Γενικές, παράκτιες και τακτικές δραστηριότητες πλοήγησης : Το σύστημα υποστηρίζει πολλαπλές δραστηριότητες πλοήγησης που είναι απαραίτητες για την ασφαλή και αποτελεσματική εκτέλεση των αποστολών.
  • Χρήση βάσεων δεδομένων οπτικής, ακουστικής και ηλεκτρομαγνητικής νοημοσύνης : Το σύστημα βασίζεται σε εκτεταμένες βάσεις δεδομένων για τη βελτίωση της ανίχνευσης, της διάγνωσης και της αναγνώρισης στόχων, γεγονός που βελτιώνει τη συνολική λειτουργική απόδοση.

Το στρατηγικό όραμα της Havelsan στην άμυνα

Η Havelsan διαδραματίζει βασικό ρόλο στην ενίσχυση των θαλάσσιων αμυντικών δυνατοτήτων της Τουρκίας μέσω των συστημάτων Combat Management Systems (CMS) και Submarine Information Distribution (DBDS) που έχουν αναπτυχθεί για ένα ευρύ φάσμα θαλάσσιων πλατφορμών.

Το CMS έχει σχεδιαστεί για να είναι ένα ευέλικτο σύστημα που υποστηρίζει μια ποικιλία ναυτικών πλατφορμών, συμπεριλαμβανομένων πλοίων επιφανείας και υποβρυχίων, ενισχύοντας τη συνολική επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα και την ενοποίηση μεταξύ των μονάδων του Τουρκικού Ναυτικού.

εν κατακλείδι

Τα συστήματα CMS και DBDS της Havelsan είναι βασικά για την ενίσχυση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του ναυτικού στόλου της Τουρκίας, διασφαλίζοντας ασφαλή, αποτελεσματική και στρατηγική απόδοση σε διαφορετικές αποστολές και πλατφόρμες.

aradefehawsturkl45a

Naval Defense Arabia

Αποκλειστικά στο  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ