Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Τι ισχύει άραγε «μη δίκαιη λύση» ή «απελευθέρωση»;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φανουλα Αργυρου

Ο Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης σε πολύ πρόσφατη συνέντευξή του στον αγαπητό Χρύσανθο Τσουρούλλη, τόνισε και έγινε και τίτλος στο ειδησεογραφικό 17.9.24 – «Χριστοδουλίδης: Όταν μου γράφουν δίκαιη λύση… το σβήνω». Σβήνει τη λέξη «δίκαιη». Το γνωρίζει ότι η λεγόμενη «λύση» δεν πρόκειται να είναι δίκαιη. Και αυτό γιατί η ραχοκοκκαλιά της που ήταν και παραμένει η βρετανο-τουρκική διαιρετική, ρατσιστική Δικοινοτική, Διζωνική Ομοσπονδία είναι ξεπούλημα όχι «λύση» πόσο μάλλον «δίκαιη».

https://simerini.sigmalive.com/article/2024/9/17/khristodoulides-otan-mou-graphoun-dikaie-luse-to-sbeno-binteo/

Το βράδυ της Τετάρτης όμως στην εκδήλωση που διοργανώθηκε στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού στην Αθήνα που διοργάνωσαν η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου και η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδος και άλλες οργανώσεις μαζί, παρευρέθηκε και ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης. Προφανώς δεν ήταν προγραμματισμένο να μιλήσει και ο Πρόεδρος. Αλλά κατόπιν προτροπής από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Γεώργιο να απευθύνει λίγα λόγια προς το κοινό, ο Πρόεδρος μίλησε και μεταξύ άλλων καταλήγοντας αναφέρθηκε στη απελευθέρωση της ελληνικής υπό κατοχή γης στη Κύπρο. (βλέπε κάλυψη ΕΡΤ).

Εμείς συμφωνούμε πλήρως με τον Πρόεδρο για την κατάληξή του και τονίζουμε και υποδεικνύουμε ότι η απελευθέρωση ΗΤΑΝ και ΕΙΝΑΙ η πιο δίκαιη και σωτήρια λύση τόσο για τη χώρα όσο και τον λαό της.

Όμως, αυτή (απελευθέρωση της ελληνικής υπό κατοχή γης στην Κύπρο) δεν συνάδει με τη «μη δίκαιη λύση» που διαπραγματεύεται, και που όπως ομολόγησε στον Χρύσανθο Τσουρούλλη, σβήνει τη «δίκαιη λύση» όταν του την γράφουν σε ομιλίες του.

Τελικά, ποιος είναι ο στόχος μας; H άδικη ξενόφερτη λύση της ΔΔΟ ή η «απελευθέρωση της ελληνικής υπό κατοχή γης στην Κύπρο» (όπως ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ανέφερε στην πιο πάνω εκδήλωση στην Αθήνα);

simerini.sigmalive.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ