Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Αεροσκάφη επιτήρησης για τις φωτιές σε τριπλάσια τιμή από άλλες χώρες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πολλά παράδοξα προκύπτουν από την παραγγελία τριών αεροσκαφών εναέριας επιτήρησης DA62 MPP για το ελληνικό υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Προστασίας του Πολίτη. Το πρώτο είναι η τιμή τους. Το δεύτερο είναι ο τρόπος με τον οποίο έγινε η παραγγελία. Το τρίτο η συντήρηση τους. Η δημοσιογραφική ομάδα των Data Journalists ερεύνησε το θέμα και αποκαλύπτει τα «θολά» σημεία αυτής της συμφωνίας.

Η ανακοίνωση για την προμήθεια των τριών αεροσκαφών έγινε στις 4 Ιουλίου από την εταιρία Diamond Aircraft. Τα αεροσκάφη εναέριας επιτήρησης είναι τα DA62 MPP.

Η ανακοίνωση πέρασε κάτω από τα ραντάρ των μέσων ενημέρωσης, μέχρι που οι Data Journalists ανέδειξαν το θέμα.

Αυτό που είναι γνωστό και δεν μπορεί να αμφισβητηθεί είναι ο προϋπολογισμός της προμήθειας. Το ποσό φθάνει τα 23.336.000 ευρώ και κρίνεται παραπάνω και από υπερβολικό. Γιατί;

Μια έρευνα αγοράς το αποδεικνύει. Τα συγκεκριμένα αεροσκάφη όπου κι αν πουλήθηκαν δεν ξεπέρασαν τα 2,2 εκατομμύρια ευρώ. Στην Αυστρία μάλιστα το ίδιο αεροσκάφος πουλήθηκε έναντι 1,2 εκατομμύρια δολάρια (link) .Το αυστριακό αεροσκάφος DA-62 MPP ενσωματώνει δύο κινητήρες AE33, ίδιους με αυτούς που θα έχουν και τα δικά μας αεροσκάφη.

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ ΕΔΩ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ