Η σχολική βία ξεκινά από το σπίτι

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάθε ημέρα πάρα ημέρα πλέον τείνει να μεταδίδονται περιστατικά βίας μεταξύ μαθητών μέσα κι έξω από το σχολείο, όπως επίσης και επιθέσεις εξωσχολικών σε στοχευμένους μαθητές. Οι αιτίες είναι λίγο πολύ όλες γνωστές, και το λάθος είναι που κανείς δεν τις βλέπει.

Η ύπαρξη του φαινομένου «να κάνουμε συμμορία να παίξουμε ξύλο» πάντα υπήρχε αλλού λίγο ή καθόλου, ενδοσχολικά, και αλλού πολύ. Όμως πάντα υπήρχε. Και θα υπάρχει. Όχι όμως με την ταχύτητα που εξαπλώνεται σήμερα στα σχολεία ή και αμέσως δίπλα από τις εξώπορτες αυτών. Τα βλέπουμε τα «στησίματα» ενέδρες, ή και «να τον βρούμε μόνο του, εμείς οι πέντε, και να τον πλακώσουμε». Και να τον βιντεοσκοπήσουμε, κυρίως αυτό, γιατί αλλιώς δεν κάναμε τίποτα. Και δυστυχώς, λίαν δυστυχώς, τα όλα αυτά συμβαίνουν είτε με την ανοχή/αδιαφορία, κυρίως, είτε και με αυτήν ακόμα την παρότρυνση αδιάφορων δήθεν μεν, παμπόνηρων δε, ενηλίκων, και σπανίζει το ότι «ξεκινά μέσα από το σπίτι» αφού ότι και να συμβαίνει εκεί μέσα σχεδόν ποτέ ένα παιδί δεν το βγάζει έξω.

ΟΠΑΔΙΣΜΟΣ κατά κανόνα. Δηλαδή, αφού δεν νικήσαμε μέσα στο γήπεδο να «πλακώσουμε» αυτούς που χειροκροτούσαν τους νικητές.
Μέχρι και φόνοι έχουν σημειωθεί. «Μπούλινγκ» το αποκαλούν, λόγω του ότι είναι εισαγόμενο, και δεν έχουν και πολύ άδικο, με το μόνο ανησυχητικό το πόσο γρήγορα ευδοκιμεί τελευταία στις μεγάλες πόλεις. Και ενώ η αστυνομία δουλεύει και αποκαλύπτει το τι υπάρχει μέσα στις λέσχες οπαδών κατά κανόνα εφήβων, στην συνέχεια τα πάντα περιέργως εξαϋλώνονται αφήνοντας τον αστυνόμο εκτεθειμένο στην εφηβική κοινωνία, επειδή έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει!
Συνεπώς το τελευταίο που βλέπουμε πρόσφατα και είναι η προσαγωγή των γονέων, ιδιαίτερα η μάνα, ανηλίκων παραβατικών στον Εισαγγελέα για παραμέληση αυτών, ίσως βοηθήσει αφού καλύτερος «συνετιστής» από την μάνα, δεν υπάρχει κανένας άλλος. Αυτή ξέρει να κάνει αυτό που πρέπει καλύτερα όλων.
Να λοιπόν και κάτι σωστό που γίνεται σήμερα στην Κοινωνία μας. Θα κρατήσει; Θα κρατήσει;
Εδώ αξίζει να σημειωθεί το ότι η επάνοδος προσοντούχου αξιωματικού της Ελληνικής Αστυνομίας στις σχολικές αίθουσες όπως υπήρχε παλιά παλιά (και καταργήθηκε λόγω…ας μη αναφερθεί τίποτα) ακόμα από και την Έκτη του δημοτικού σχολειού, και πιο πάνω, με θέμα την οδική κυρίως συμπεριφορά πεζών, αλλά και την κοινωνική κυρίως συμπεριφορά εφήβων πολιτών θα βοηθήσει, όπως παλιά. Πολύ παλιά. Και αυτό διότι υπάρχουν νεκροί και αστυνομικοί που δεν ευθύνονται καθόλου, από τις εφηβικές αναταραχές. Άλλωστε στις Δημοκρατίες ότι δύναται να βοηθήσει, να βοηθήσει και γιατί όχι να μην γνωρίσουν τα παιδιά δια ζώσης και τον αστυνομικό, αφού όλα τα υπόλοιπα εναντίον αυτών, που δεν ευθύνονται..τα γνωρίζουν, αν δεν στα διαλείμματα κυρίως τα διδάσκονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ