Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024

Ενας θεσμός δεκαετιών αναβιώνει στο Διδυμοτειχο: Ξεκινα η εμποροπανήγυρις με 120 εκθέτες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στις 19 Σεπτεμβρίου ανοίγει τις πύλες της η Εμποροπανήγυρη Διδυμοτείχου , ένας θεσμός δεκαετιών που αναβιώνει στην πόλη συγκεντρώνοντας πλήθος επισκεπτών από διάφορα μέρη της Περιφέρειας ΑΜ –Θ.

Πάνω από 120 εκθέτες έχουν ήδη εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους μετα την προκήρυξη που για πρώτη φορά έγινε και μέσω αυτής κατέθεσαν τις αιτήσεις και τα δικαιολογητικά τους τα οποία πέρασαν  από έγκριση.

Σε έναν χώρο που εκτείνεται στην βόρεια παρακαμπτήριο του Διδυμοτείχου τις επόμενες μέρες αναμένεται να συγκεντρωθούν προϊόντα από κάθε γωνιά της Ελλάδας σε ένα μεγάλο παζάρι τιμών.

Ανοίγει τις πύλες της η εμποροπανήγυρη Διδυμοτείχου – Σε νέο χώρο από την επόμενη χρονιά
ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΗ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ

Χαλιά,  κουβέρτες, οικιακός εξοπλισμός, λευκά είδη, έπιπλα, είδη ένδυσης και υπόδησης , ξυλόγλυπτα είδη,  καντίνες, γλυκά, τοπικά προϊόντα κατακλύζουν τον κεντρικό δρόμο και τους παράδρομους της Γ Χατζηαντωνίου μαζεύοντας χιλιάδες κόσμου που κάνουν τις αγορές της χρονιάς.

Το σκηνικό απογειώνουν οι υπαίθριες ψησταριές που στήνονται και που η τσίκνα διεγείρει την όρεξή και την διάθεση των περαστικών.

Ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου μιλώντας σχετικά στην ΕΡΤ Ορεστιάδας διευκρίνισε ότι φέτος για πρώτη φορά η Εμποροπανήγυρη Διδυμοτείχου έχει κανονισμό λειτουργίας , τοπογραφικό όπου αποτυπώνεται η θέση των εκθετών , των τουαλετών αν και δεν είναι υποχρεωτικές όπως είπε.

“Τα αποτελέσματα του νέου κανονισμού θα φανούν στις επόμενες διοργανώσεις σχολιάζει ο κ Χατζηγιαννογλου διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι φέτος θα υπάρχει για πρώτη φορά οργάνωση στα  χημικά WC και στην καθαριότητα, με το προβλημα των εκθετών να αφήνουν παντού σκουπίδια , να επαναλαμβάνεται” .

Μεταφορά της εμποροπανήγυρης

Στο στάδιο έγκρισης βρίσκεται η μεταφορά της εμποροπανήγυρης το επόμενο χρονικό διάστημα όπως έσπευσε να ανακοινώσει ο δήμαρχος Διδυμοτείχου, κάτι που εξαρτάται από το νέο σχέδιο πόλης το οποίο έχει κατατεθεί στην Περιφέρεια και το αρμόδιο Υπουργείο .

Σύμφωνα με αυτό υπάρχει πρόβλεψη η εμποροπανήγυρη να μεταφερθεί σε άλλο χώρο περιφραγμένο ασφαλτοστρωμένο με εκθεσιακούς χώρους μεγάλο μέρος των οποίων θα είναι στεγασμένο, με μόνιμες τουαλέτες σωστά οργανωμένο και συμφωνία με τις προδιαγραφές που προβλέπει η νομοθεσία χωρίς όμως όπως διευκρίνισε να έχει ορισθεί το σημείο στο οποίο θα αναπτυχθεί.

Είμαστε αναγκασμένοι να πάμε σε κλειστο χώρο περιφραγμένο και ασφαλή τόνισε  χαρακτηριστικά ο κ Χατζηγιάννογλου,  ενώ σχολιάζοντας την έντονη αντιπαράθεση που προέκυψε σε πρόσφατη συνεδρίαση  δημοτικού συμβουλίου μεταξύ  των τριών Αντιδημάρχων της συμπολίτευσης είπε ότι «δεν είναι μια όμορφη εικόνα ούτε για την παράταξη, ούτε για το δημοτικό συμβούλιο ,όταν ο κόσμος δεν γνωρίζει τι συμβαίνει από πίσω .Σ αυτή την αντιπαράθεση δεν υπάρχει ουσία όσον αφορά το πόσο σοβαρό  είναι το θέμα και πόσο οι Αντιδήμαρχοι είναι σε αντιπαράθεση .Απλώς μέσα από αυτή την διαδικασία να προλάβουμε έργα δεν αρκεί ο χρόνος .Η εμποροπανήγυρη στα δυο χρόνια της πανδημίας δεν μας έδωσε το περιθώριο να ασχοληθούμε αφού τρέχαμε για την υγεία και την ασφάλεια των πολιτών. Απο το πάθος όλων να κάνουν σωστά τη δουλειά τους είχαμε το φαινόμενο αυτό, γιατί στα προσυμβούλια δεν υπήρχε αντιπαράθεση σε τέτοιο σημείο .»

Να σημειωθεί ότι οι τιμές ενοικίασης χώρων στην εμποροπανήγυρη παραμένουν στα ιδια επίπεδα  με πέρυσι, ενώ ήδη έχουν εγκατασταθεί οι πρώτοι εκθέτες χαλιών στην περιοχή .

Η διάρκεια της έκθεσης ορίζεται μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου .

Με πληροφορίες απο την ertnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ