Δολοφονια Καραϊβαζ: Η οικογένεια κατέθεσε αίτηση για άσκηση αναίρεσης κατά της απαλλακτικής απόφασης του πρωτόδικου δικαστηρίου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι δικηγόροι της Παναγιώτας Καραϊβάζ (μάνα) και της Ανατολής Καραϊβάζ (αδελφή), κατέθεσαν αίτηση για άσκηση αναίρεσης κατά της απαλλακτικής απόφασης του πρωτόδικου δικαστηρίου στην υπόθεση της εν ψυχρώ δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.

Ωστόσο, η εισαγγελέας του Ανώτατου Δικαστηρίου Γεωργία Αδειλίνη, όπως είπαν οι δικηγόροι, τους ενημέρωσε πως ήδη έχει παρέμβει αυτεπάγγελτα και έχει αναθέσει σε αντεισαγγελέα του ΑΠ να εξετάσει αν μπορεί να ασκηθεί αναίρεση.

Στην αίτηση τους οι δικηγόροι αναφέρουν πως η απόφαση του ΜΟΔ «πάσχει από απόλυτη ακυρότητα και παραβίαση της δημοσιότητας της δίκης, διότι, όπως διαπίστωσε και η εισαγγελέας της έδρας κι έχει καταγραφεί στα πρακτικά, το αναγνωστέο σχετικό 33 που βρισκόταν σε cd έχει καταστραφεί».

«Πλην όμως το δικαστήριο θεώρησε, εσφαλμένα, ότι αν και καταστραμμένο μπορεί να θεωρηθεί ως αναγνωσμένο. Ως εκ τούτου, παραβιάστηκε η δημοσιότητα της διαδικασίας κατ´ αρθρο 510 παρ.1 στοιχ. Ά και Γ´ του Κ. Ποιν.Δ και αποδίδεται στην προσβαλλόμενη απόφαση η πλημμέλεια της κατά το άρθρο 171 παρ.1 περ. δ. του Κ.Ποιν.Δ. απόλυτης ακυρότητας κατά τη διαδικασία στο ακροατήριο και της παραβιάσεως της δημοσιότητας της διαδικασίας», επισημαίνουν οι δικηγόροι.

Μάλιστα, σημειώνουν πως πάσχει από «έλλειψη ειδικής αιτιολογίας που επιβάλλει το Σύνταγμα» και ότι «ληφθήκαν υπόψη καταφανώς ψευδείς καταθέσεις, ενώ η μείζονος αξίας ένορκη κατάθεση του αστυνομικού υπαλλήλου Λ.Κ. ο οποίος διαδραμάτισε ρυθμιστικό ρόλο στη διερεύνηση της ανθρωποκτονίας, ουδαμού στο αιτιολογικό της απόρριψης μνημονεύεται».

Για τον συγκεκριμένο μάρτυρα προσθέτουν ότι «κατέθεσε με τρόπο αδιάστικτο, συνεκτιμώντας και αναφερόμενος στους λοιπούς αστυνομικούς μάρτυρες και αναλύοντας το βιντεοληπτικό υλικό….εν τέλει παραλείφθηκαν άνευ αιτιολογίας βεβαιωτικά της ενοχής των κατηγορουμένων, ήτοι οι εκθέσεις ανάλυσης των καμερών και η παράλληλα κίνηση του οχήματος, συνάμα με την κίνηση της μοτοσικλέτας που μετήλθαν οι δράστες επί δύο συνεχόμενες ημέρες,την 8.4.24 και 9.4.24 και τις ίδιες ώρες».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ