Ειδικές δυνάμεις της Ουκρανίας ανατίναξαν στη Συρία ρωσική βάση

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ουκρανικές ειδικές δυνάμεις (HUR) επιτέθηκαν σε ρωσική βάση στη Συρία, κοντά στο Χαλέπι, στις 15 Σεπτεμβρίου, όπου οι Ρώσοι κατασκευάζουν και δοκιμάζουν επιθετικά μη επανδρωμένα αεροχήματα, όπως γράφει η Kyiv Post.

 Οι δυνάμεις αυτές από την ομάδα “Khimik” της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών της Ουκρανίας (HUR) επιτέθηκαν στη ρωσική στρατιωτική βάση στη Συρία το πρωί της Κυριακής 15 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με πηγή της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών του Κιέβου.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στα νοτιοανατολικά προάστια του Χαλεπίου.

Σύμφωνα με την πηγή οι ρωσικές δυνάμεις κατασκευάζουν και δοκιμάζουν UAV, καθώς και για την παραγωγή «καμουφλαρισμένων αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών, των οποίων οι κεφαλές ήταν αποθηκευμένες στο σημείο».

Σε βίντεο  που κινηματογραφήθηκε από έναν αξιωματικό των μυστικών υπηρεσιών, μια σημαία HUR είναι ορατή πίσω από μια πέτρα σε απόσταση από ένα γκαράζ που χρησιμοποιείται ως ρωσική βάση. Λίγο μετά, σημειώνεται έκρηξη στις εγκαταστάσεις της Ρωσίας και ακολούθησε έκρηξη πυρομαχικών.

Στρατιωτικοί και ειδικοί σε εκρηκτικά που εξέτασαν το βίντεο, θεώρησαν ότι η έκρηξη προκλήθηκε πιθανότερα από πυροβολισμό τουφεκιού παρά από RPG, ίσως από εκρηκτικά που η HUR ισχυρίζεται ότι είχε προεγκαταστήσει εκεί μέσα.

Δεν ήταν δυνατό να γίνει επαλήθευση για την τοποθεσία ή την ώρα της επίθεσης, αν και φαίνεται ότι έλαβε χώρα σε έδαφος της ερήμου στο φως της ημέρας.

Στα τέλη Ιουλίου, είχαν δημοσιευθεί αρκετά αποκλειστικά βίντεο και φωτογραφίες που δείχνουν τη συνέχιση της ειδικής επιχείρησης από μονάδες HUR για την καταστροφή των ρωσικών δυνάμεων στη Συρία.

Σύμφωνα με πηγές της Kyiv Post στην ειδική υπηρεσία, η ομάδα Khimik πραγματοποίησε ένα ακόμη σύνθετο χτύπημα στις ρωσικές δυνάμεις κατοχής στη Συρία στα τέλη Ιουλίου 2024. Αυτή τη φορά, στόχος της επίθεσης ήταν ρωσικός στρατιωτικός εξοπλισμός στο αεροδρόμιο Kuweires, που βρίσκεται ανατολικά του Χαλεπίου .

Σύμφωνα με την πηγή  της HUR, από την αρχή του έτους, αντάρτες με την υποστήριξη ουκρανικών μαχητών έχουν χτυπήσει πολλές φορές κατά των ρωσικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων υπό τον έλεγχο της λεγόμενης Ομάδας των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Αραβική Δημοκρατία της Συρίας.

Τι κάνουν οι ουκρανικές ειδικές δυνάμεις στη Συρία;

Η επέμβαση της Ρωσίας στη Συρία το 2015, με στόχο αρχικά την υποστήριξη του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου, οδήγησε στη μόνιμη ανάπτυξη χιλιάδων ρωσικών στρατευμάτων εκεί.

Το φθινόπωρο του περασμένου έτους, η Μόσχα μετέφερε ορισμένα στρατεύματα και εξοπλισμό από τη Συρία στο πεδίο της μάχης στην Ουκρανία, δυνητικά καθιστώντας τις δυνάμεις της στη Συρία πιο ευάλωτες στις ουκρανικές επιθέσεις στην περιοχή.

Λόγω της παρατεταμένης παρουσίας τους στην περιοχή, οι Ρώσοι έχουν δημιουργήσει πολυάριθμα κέντρα στρατολόγησης για να στρατολογήσουν Σύρους μισθοφόρους στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η στρατολόγηση μισθοφόρων επιβλέπεται από το Κέντρο Συμφιλίωσης των Αντιτιθέμενων Πλευρών και Διαχείρισης Κινήματος Προσφύγων στην αεροπορική βάση Χμεϊμιμ , που κατέχεται από τη Ρωσία.

Εκεί, στους μισθοφόροι εκδίδονται ρωσικά διαβατήρια και στη συνέχεια ενσωματώνονται στις Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Αποκλειστικά στο  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ