Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Μήνυμα ενότητας και καθολικής επανόδου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στην διευρυμένη Κεντρική Επιτροπή, του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, 15-9-24

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γράφει ο  Πάνος Ν. Αβραμόπουλος

9k=Τα πιο ελπιδοφόρα μηνύματα ενότητας και καθολικής επανό-δου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στην πολιτική σκηνή της χώρας, εξέπεμψαν όλοι οι υποψήφιοι πρόεδροι του κόμματος στις επικείμενες εσωκομματικές εκλογές του Οκτωβρίου, στην διευρυμένη Κεντρική Επιτροπή, που έλαβε χώρα στο ΣΕΦ σήμερα 15-9-24. Κατά το τυπικό μέρος, το προεδρείο της Κ.Ε. ομοφώνως εκλεγόμενο,αποτέλεσαν τα στελέχη μας κ.κ. Νίκος Σαλα-γιάννης, Γιάννης Κουτσούκος και Πωλίνα Λάμψα. Διάστικτο το κλίμα του πολιτικού πολιτισμού στην ιστορική πραγματικά συνεδρίαση και με κεντρικά προτάγματατην κατάθεση ριζοτομικών προτάσεων για την έξοδο της χώρας, από το τέλμα στο οποίο την έχει οδηγήσει η ασπόνδυλη πολιτική της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και την επίτευξης της σύνθεσης όλων των εμπνευσμένων θέσεων, από τους υποψήφιους προέδρους κ.κ. Νίκο Ανδρουλάκη, Παύλο Γερουλάνο, Νάντια Γιαννακοπούλου, Άννα Διαμαντοπούλου, Χάρη Δούκα και Μιχάλη Κατρίνη.
Όλοι οι υποψήφιοι εστίασαν ο καθένας με τα έμπεδα επιχειρήματά του, στο διαρκές αίτημα του εκσυγχρονισμού της δημόσιας ζωής, προκειμένου να παρακολουθήσει η χώρα το γοργό κοινωνικό βηματισμό της Ευρώπης και των άλλων προοδευμένων χωρών, ενώ σημείωσαν εμφατικά τα αβυσσαλέα ελλείμματα κυβερνητικής πολιτικής, στο φάσμα της απεχθούς ακρίβειας που καταληστεύει το λαϊκό εισόδημα, στο ειδεχθές στεγαστικό κόστος, που ιδίως γονατίζει τους νέους ανθρώπους, στο έλλειμμα ενεργειακής δημοκρατίας, όπου και λειτουργεί ολιγοπωλιακό καρτέλ από τους ενεργειακούς παρόχουςτης αγοράς, στις αρρυθμίες και τα ελλείμματα της εξωτερικής πολιτικής, όπου η Ελλάδα δέχεται αλλεπάλληλα ραπίσματα – χαστούκια από την Τουρκία και την Αλβανία, στην οδυνηρή δημογραφικής μας συρρίκνωση, που απειλεί μεσομακροπρόθεσμα τη βιολογική επιβίωση της Ελλάδος, στην ελλειμματική αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, στην εγκατάλειψη των αγροτών μας, με την τραγελαφική λειτουργία του ΟΠΕΚΕΠΕ, στην υποστολή του κράτους δικαίου και των δημοκρατικών δικαιωμάτων των πολιτών, στην πολιτισμική μας αποτελμάτωση και σε πλείστα άλλα προβλήματα, που ταλανίζουν διαρκώς της πενόμενη ελληνική κοινωνία.

Από την άλλη ωστόσο, αυτή η συγκροτημένη και με πολιτική αξιοπρέπεια κατάθεση εμπνευσμένων προτάσεων από όλους τους υποψηφίους προέδρους,κατέδειξε τον πολιτικό πλούτο, τον  πολιτικό πλουραλισμό, αλλά και το επίζηλο στελεχιακό εύρος του κινήματος, που αποτελεί πάντα μια μεγάλη δεξαμενή υψηλού κύρους πολιτικών στελεχών. Η μοναδική σε παλμό, συμμετοχή και παραγόμενο πολιτικό αποτέλεσμα από τις κατατιθέμενες προτά-σεις-προγράμματα των υποψηφίων προέδρων διευρυμένη Κεντρική Επιτροπή, κατέστησε σαφές με εναργή τρόπο, ότι το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει ριζικά ως κυρίαρχη δύναμη στον πολιτικό χάρτη της χώρας και σύντομα θα αναλάβει τις τύχες της διακυβέρνησής της, για να την απεγκλωβίσει από τα δεσμά της φτώχειας και της υστέρησης που υφίσταται σήμερα και να την τροχιοδρομήσει και πάλι, στη λεωφόρο της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτισμικής της ανασυγκρότησης.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους υποψήφιους προέδρους μας, για το ευγενές πολιτικό ήθος που επέδειξαν στην μέχρι σήμερα πορεία των εσωκομματικών εκλογών, καλή επιτυχία στον προσωπικό τους αγώνα, αλλά και σε όλα τα στελέχη του κινήματος για την ευπρεπή συμμετοχή τους, από κάθε μετερίζι, και με σηματωρό την πολιτική μας ενότητα, να χτίσουμε ΜΑΖΙ, το ΠΑΣΟΚ της αυριανής ημέρας, που διαχρονικά συνιστά την ελπίδα και την απαντοχή του ελληνικού λαού, για την πρόοδο και την ευημερία του !

Συνεχίζουμε ενωμένοι δυνατοί, για το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ της λαϊκής κυριαρχίας, της εθνικής ανεξαρτησίας, της κοινωνικής απελευθέρωσης και της δημοκρατικής διαδικασίας, στον δρόμο που χάραξε ο ιστορικός μας ηγέτης Ανδρέας Παπανδρέου, με την διακήρυξη της 3-ης του Σεπτέμβρη !

*Ο συγγραφέας Πάνος Ν. Αβραμόπουλος, είναι M.Sc Δ/χος Μηχανικός Ε.Μ.Π., μέλος ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

www.panosavramopoulos.blogspot.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ