Κοινοτική οδηγία για την αύξηση του κατώτατου μισθού

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αλλαγές αναμένεται να υπάρξουν το επόμενο διάστημα στον μηχανισμό των αυξήσεων για τους “επαρκείς κατώτατους μισθούς στην Ε.Ε.” με βάση την Κοινοτική Οδηγία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με την Οδηγία αυτή, οι μισθοί θα μπορούν να καθορίζονται με αυτόματο μηχανισμό τιμαριθμικής αναπροσαρμογής τους ή με οποιαδήποτε κατάλληλα κριτήρια. Αλλά και οι κυβερνήσεις των χωρών της ΕΕ θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν ενδεικτικές τιμές αναφοράς για τον κατώτατο μισθό όπως το 60% του ακαθάριστου διάμεσου μισθού και το 50% του ακαθάριστου μέσου μισθού.

Αξιοσημείωτο είναι δε πως ο κατώτατος μισθός αναμένεται να αυξηθεί μεταξύ των 880 ευρώ και των 890 ευρώ το 2025.

  1. Την αυτόματη τιμαριθμική αναπροσαρμογή εφάρμοζε ο Αντρέας Παπανδρέου στη δεκαετία του 80 και-τότε- η ΕΟΚ απαίτησε την κατάργησή της. 40 χρόνια μετά οι καθυστερημένοι της ΕΕ μιλούν για ΑΤΑ.

  2. Τα 730€ καθαρά – κατώτατος μισθός να τα πάρει ο Μητσοτάκης να δούμε μπορεί να περάσει μια εβδομάδα? Ρεμαλια της Νέας Δημοκρατίας!

  3. Ωραία όλα αυτά να κάνεις “με ξένα κόλλυβα κηδεία”στον ιδιωτικό τομέα πληρώνει ο εργοδότης το κράτος δεν συνεισφέρει κάπου αλλά και ούτε του δημιουργεί συνθήκες και προοπτικές του εργοδότη για την ανταγωνιστικότητα,την αύξηση της παραγωγικότητας και δεν του προκρίνει την πλήρη ασφαλισή και μπόνους παραγωγικότητας φοροεκπιπτοντας αυτά τα έξοδα επιχείρησης,γιατί δεν αυξάνει η Κομισιόν και στο Δημόσιο μισθούς συντάξεις επαναφορά Δώρων ,επιδομάτων,εκεί πληρώνει ο γιος του Γκαντεμη γι’αυτό;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ