Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου, 2024

Το Reuters αποκαλύπτει πως Ελληνικό δικαστήριο μείωσε τη ποινή φυλάκισης σπείρα με 1,2 τόνους κοκαΐνης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μια απόφαση του Εφετείου που προκαλεί αίσθηση, μεταφέρει το πρακτορείο Reuters.

Σύμφωνα με όσα γράφει, το Ελληνικό Εφετείο αποφάσισε να μειώσει την ποινή φυλάκισης 11 κρατούμενων, οι οποίοι εμπλέκονται σε υπόθεση διακίνησης 1,2 τόνων κοκαΐνης από την Καραϊβική στην Ευρώπη και την Αφρική.

Πρόκειται, όπως περιγράφει το πρακτορείο, για μία από τις μεγαλύτερες ποσότητες που έχουν καταγραφεί στην χώρα μας , με την ΕΛΑΣ να συλλαμβάνει το 2020 την εγκληματική ομάδα, μετά από πολύμηνη έρευνα με τη βοήθεια της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών των Ηνωμένων Πολιτειών (DEA) και της αλβανικής και της ισπανικής αστυνομίας.

Το 2021 οι κατηγορούμενοι, υπήκοοι Αλβανίας, Ολλανδίας και Ελλάδας, καταδικάστηκαν σε πολυετείς ποινές, συμπεριλαμβανομένης της ισόβιας κάθειρξης. Την Παρασκευή ωστόσο, το δικαστήριο όρισε την υψηλότερη ποινή στα 16 χρόνια.

Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα, τα ναρκωτικά φορτώθηκαν στη θάλασσα, κοντά στον Άγιο Βικέντιο στην Καραϊβική, σε γιοτ με την επωνυμία «Barracuda Seven» που κατέπλευσε στην Ελλάδα.

Δύο μυστικοί πράκτορες των ελληνικών αρχών κατά των ναρκωτικών διείσδυσαν στη συμμορία και αργότερα επιβιβάστηκαν στο σκάφος, αναλαμβάνοντας τον έλεγχο των επιχειρήσεων και δημιουργώντας νέο σημείο συνάντησης στην Ελλάδα, σύμφωνα με μαρτυρία του δικαστηρίου.

Τα ναρκωτικά τελικά μεταφέρθηκαν αεροπορικώς στην Ελλάδα, καθώς οι αρχηγοί των συμμοριών πίστεψαν ότι όλα έβαιναν καλώς. Ακολούθησαν οι συλλήψεις.

Δεκάδες ταξιδιωτικές τσάντες με πακέτα κοκαΐνης κατασχέθηκαν από την αστυνομία από διαμέρισμα στη περιοχή του Αστακού τον Ιανουάριο του 2020.

Οι ύποπτοι αρχηγοί της ομάδας, ανάμεσά τους και ένας άνδρας με το παρατσούκλι «Γιατρός» ή «Aqua Verde», βρίσκονταν στην Ισπανία την ώρα των συλλήψεων και παραμένουν ελεύθεροι.

Ο δικηγόρος Δημήτρης Γεωργακόπουλος, που εκπροσωπεί τους κατηγορούμενους, είπε ότι η απόφαση ήταν θετική, αλλά πρόσθεσε ότι οι πελάτες του θα παραπέμψουν την υπόθεση στο ανώτατο δικαστήριο, επικαλούμενος αστυνομική διείσδυση.

«Το εφετείο μας δικαίωσε σε μεγάλο βαθμό», δήλωσε. «Αλλά τα νομικά ζητήματα αυτής της περίπλοκης υπόθεσης δεν έχουν λυθεί. Η υπόθεση θα οδηγηθεί στο ανώτατο δικαστήριο».

topontiki.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ