Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου, 2024

Παύλος Γερουλανος: Ζητώ την ευθύνη να ηγηθώ του ΠΑΣΟΚ με συγκεκριμένο πολιτικό σχέδιο για την Ελλάδα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχω παρουσιάσει, εδώ και χρόνια, το πολιτικό μου σχέδιο με τίτλο Αναγέννηση. Δεν το έγραψε άλλος. Δεν γράφτηκε στο πόδι το καλοκαίρι.
Είναι ένα πολιτικό σχέδιο που επικαιροποιώ συνεχώς. Εδώ και επτά χρόνια.

Πολιτικό σχέδιο που εδράζεται πάνω στις αρχές και τις αξίες του ΠΑΣΟΚ.

Πολιτικό σχέδιο που δεν έρχεται απλά να διαχειριστεί το διοικητικό και παραγωγικό μοντέλο της χώρας, έρχεται να τα αλλάξει συθέμελα. Έρχεται να αλλάξει παράδειγμα. Έρχεται να επιφέρει σαρωτικές αλλά και πολύ συγκροτημένες αλλαγές.

Πολιτικό σχέδιο που δείχνει την κατεύθυνση. Δείχνει σε κάθε πολίτη, καθαρά, που θέλουμε να πάμε. Τι πρέπει να περιμένει από εμάς. Και γιατί η δική μας πρόταση διαφέρει ριζικά από αυτά που πρεσβεύει η Νέα Δημοκρατία.

Όλες οι σημαντικές εκθέσεις για το μέλλον της Ευρώπης, Έκθεση Letta, Έκθεση Draghi, Έκθεση Ινστιτούτου Bruegel, λένε ότι η ώρα των μεταρρυθμίσεων για την Ευρώπη είναι…χθες. Και ό,τι ισχύει για την Ευρώπη μία φορά, ισχύει για την Ελλάδα δέκα.

Όλοι το αντιλαμβάνονται, εκτός από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Ήδη, τώρα που μιλάμε, όλα τα σημαντικά επενδυτικά προγράμματα στο δυτικό κόσμο, από το Build Back Better του Joe Biden και της Kamala Harris μέχρι το Partnership for Prosperity του Kier Starmer, λένε ότι το κλειδί δεν είναι σε ένα κεντρικό κράτος που αποφασίζει για τα πάντα, αλλά σε μία νέα εταιρική σχέση μεταξύ δημόσιων θεσμών, επιχειρήσεων, εργασιακών σωματίων και ευρύτερα κοινωνικών εταίρων που στοχοθετεί και υλοποιεί.

Και εμείς εδώ σπαταλάμε ίσως τον πιο κρίσιμο εθνικό πόρο, τον χρόνο, με την εξουσία όλο και περισσότερο συγκεντρωμένη στα χέρια του Μεγάρου Μαξίμου.

  1. Οι δεσμεύσεις είναι κούφιες υποσχέσεις, αυτό μα διδάσκει η εμπειρία. Να μας πείτε ότι αν δεν πράξετε τα υποσχόμενα, ή πράξετε διαφορετικά απο τα υποσχόμενα, πως θα μπορεί αυτός που θα σας ψήφισε να άρει την εμπιστοσύνη που σας έδωσε να το εκπροσωπήσετε, χωρίς να περιμένει την τετραετία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ