Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Μαρία Δεναξα: Η επόμενη πράξη του δράματος τα πυρηνικά;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μαρία Δεναξά

Οσο στην Ελλάδα θα παρακολουθούμε την «κασσελιάδα», στη Γαλλία θα παίζεται το σίριαλ του σχηματισμού της νέας κυβέρνησης και στις ΗΠΑ θα βαυκαλίζονται με την Κάμαλα Χάρις, στο παρασκήνιο οι παγκοσμιοποιητές είναι έτοιμοι να παίξουν τα ρέστα τους, ώστε να εμποδίσουν την επανεκλογή του Ντόναλντ Τραμπ, την οποία επιχειρούν να αποτρέψουν με όλα τα μέσα που διαθέτουν, ακόμα και με τεχνάσματα, ώστε να διατηρήσουν την εξουσία τους και τα μακιαβελικά σχέδιά τους.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τους «New York Times», που επικαλούνται Ευρωπαίους αξιωματούχους, o Τζο Μπάιντεν, βασικά όσοι πραγματικά κυβερνούν τις ΗΠΑ, φέρεται ότι είναι πολύ κοντά να επιτρέψει στην Ουκρανία «να εκτοξεύσει δυτικά όπλα μεγάλου βεληνεκούς βαθιά μέσα στο ρωσικό έδαφος», αρκεί να μη χρησιμοποιήσει όπλα που της παρέχουν οι ΗΠΑ.

Μια τέτοια ενέργεια συνεπάγεται καθοδήγηση από δορυφόρους των ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Βρετανίας και ισοδυναμεί με κήρυξη πολέμου, καθώς η Ρωσία θα ανταποδώσει άμεσα, με στόχους προτεραιότητας την Ουκρανία, τη Γαλλία και τη Βρετανία. Αλλωστε, ο Βαλντιμίρ Πούτιν ήταν ξεκάθαρος.

«Εάν ληφθεί αυτή η απόφαση, αυτό δεν θα σήμαινε τίποτε λιγότερο από την άμεση εμπλοκή των χωρών του ΝΑΤΟ στον πόλεμο στην Ουκρανία. Αυτό θα άλλαζε την ίδια τη φύση του πολέμου. Θα σήμαινε ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ βρίσκονται σε πόλεμο κατά της Ρωσίας» υπογράμμισε ο Ρώσος πρόεδρος σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Telegram από δημοσιογράφο που καλύπτει τη ρωσική προεδρία.

Η απόφαση, σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές, έχει ήδη ληφθεί σε Λονδίνο και Ουάσινγκτον και φαίνεται πως εξυπηρετεί και το Παρίσι, όπου, όπως αναφέρει το Politico, o Εμανουέλ Mακρόν αναζητεί αφορμές, οι οποίες θα του επέτρεπαν να κάνει χρήση του άρθρου 16 του Συντάγματος, που του δίνει πλήρεις εξουσίες.

Εκκληση για δράση εναντίον της Ρωσίας, με τη χρήση πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς, έκανε και ο Πολωνός υπουργός Εξωτερικών Ράντοσλαβ Σικόρσκι, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Αμερικανό ομόλογό του.

«Εμείς, η Δύση, πρέπει να συνεχίσουμε να παρέχουμε στην Ουκρανία προηγμένα συστήματα αεροπορικής και πυραυλικής άμυνας. Αλλά πιστεύουμε επίσης ότι πρέπει να αρθούν οι περιορισμοί στη χρήση πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς» δήλωσε ο Σικόρσκι.

Αυτή η έκκληση για δράση του Πολωνού υπουργού Εξωτερικών εξηγείται από το γεγονός ότι η Πολωνία είναι από τους στρατευμένους συμμάχους των ΗΠΑ. Επιπροσθέτως, εκτός από την Ουκρανία, συνορεύει με τη Ρωσία και τη Λευκορωσία και φοβάται ότι ο πόλεμος θα μπορούσε να επεκταθεί στο έδαφός της. Ενας φόβος που ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Αντονι Μπλίνκεν δήλωσε ότι έχει λάβει υπόψή του: «Η Πολωνία είναι μία από τις χώρες της περιοχής που έχει γίνει στόχος κυβερνοεπιθέσεων και επιχειρήσεων δολιοφθοράς, μεταξύ άλλων, με τη συνενοχή της Λευκορωσίας, και αυτό είναι κάτι που οι σύμμαχοι βλέπουν και αλλού στην Ευρώπη».

Γάζα ή Ευρώπη;

Σε όλες τις περιπτώσεις, με δεδομένο πως το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ δεν θέλουν εταίρους, αλλά υποτελείς, θα μπορούσε η Ευρώπη στην περίπτωση που εκτελέσει τα αμερικανικά σχέδια να μετατραπεί σε μια μεγάλη Γάζα, ανάλογα με την απάντηση της Ρωσίας. Η ταχύτητα της αντίδρασης της Μόσχας θα εξαρτηθεί από την ένταση της δράσης του ΝΑΤΟ και θα μπορούσε να περιλαμβάνει:

– Αποκοπή πόρων, κάτι που ήδη συμβαίνει με την άρνηση χρήσης του δολαρίου από τη Ρωσία και τους δορυφόρους της. Η δυνατότητα δημιουργίας χρέους σε δολάρια είναι ο κύριος πόρος των ΗΠΑ. Το χρέος είναι μοχλός εξουσίας.

– Φυσική αποκοπή πόρων, όπως είναι το ουράνιο, το νικέλιο, το τιτάνιο. Την ώρα που η Ουάσινγκτον παίζει με τη φωτιά, η Μόσχα κινεί τα νήματα για τον εφοδιασμό της Δύσης με πρώτες ύλες. Οι BRICS έχουν το 80% των φυσικών πόρων.

– Δολιοφθορά σε καλώδια επικοινωνίας σε ωκεανούς και βεβαίως με ανταπόδοση των χτυπημάτων.

Προσομοίωση πυρηνικού χτυπήματος

Σύμφωνα με το RIA Novosti, το Πεντάγωνο έχει χρηματοδοτήσει τη διεξαγωγή έρευνας σχετικά με τις επιπτώσεις ενός χτυπήματος της Ρωσίας με πυρηνικά εναντίον της Ευρώπης και κυρίως τις επιπτώσεις στον αγροτικό τομέα.

Η έρευνα αφορά, επίσης, την επέκταση του φάσματος μοντελοποίησης τέτοιου χτυπήματος στις χώρες της ανατολικής Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης και της Ρωσίας. Το κόστος ανέρχεται σε 34 εκατομμύρια δολάρια κι ο πελάτης είναι το Σώμα Μηχανικών του Στρατού των ΗΠΑ (US Army Corps of Engineers). Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι φαίνεται να πιστεύουν ότι ο πυρηνικός πόλεμος απειλεί μόνο την Ευρώπη, κυρίως την ανατολική, και τη Ρωσία, αλλά όχι την επικράτειαά τους…

  1. Η κινδυνολογία αποφέρει όφελος από πολλές παραμέτρους που για διαφορετικούς λόγους όλους τους συμφέρει με ανάλογο το τίμημα.
    Στόχοι προτεραιότητας πέρα από την Ουκρανία, τη Γαλλία και τη Βρετανία, τα κέντρα αποφάσεων το έχει πολλές φορές αναφέρει αυτό ο Πούτιν. Δεν εξυπηρετεί να γράφεται ούτε να γίνεται αναφορά ποια εννοεί κέντρα αποφάσεων.
    Οι BRICS έχουν το 80% φυσικούς πόρους και πληθυσμό τουλάχιστο 2/3 του συνολικού πληθυσμού της γης εδώ κάνουμε αναφορά εάν ψιχαλίζει όχι εάν η βροχή είναι απαραίτητη.
    Δύο επισημάνσεις προκάλεσαν σοκ στη Δύση, καθώς υπέθεσαν ότι η Ρωσία δεν θα επανασυνδεόταν ποτέ με το ΔΝΤ, το οποίο θεωρούν ότι είναι αντίπαλος των BRICS.
    Η σχέση μεταξύ της Ρωσίας, του ΔΝΤ και των BRICS ο βαθμός αλληλεξάρτησης των οικονομιών αναγκάζει την συμμετοχή στη λειτουργία διεθνών οργανισμών όπως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την πρόληψη συστημικών οικονομικών σοκ.
    Η Διευθύντρια Επικοινωνιών του ΔΝΤ, Julie Kozack, επιβεβαίωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024 ότι οι πρώτες διαβουλεύσεις για το άρθρο IV με τη Ρωσία από το 2021 θα πραγματοποιηθούν την επόμενη εβδομάδα. Επαίνεσε, επίσης, την επέκταση της ομάδας των BRICS
    Διαρκής προπαγάνδα για την Δύση όπως είχαν την πρόβλεψη ότι η Ρωσία δεν θα επανασυνδεόταν ποτέ με το ΔΝΤ, το οποίο θεωρούν ότι είναι αντίπαλος των BRICS.
    Μέλη του ΔΝΤ είναι επίσης όλα τα μέλη των BRICS.
    Η Τράπεζα BRICS επιβεβαίωσε το περασμένο καλοκαίρι ότι συμμορφώνονται με τις δυτικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας.
    Σχεδόν όλα τα μέλη των BRICS, με εξαίρεση τη Ρωσία και το Ιράν, βρίσκονται σε άμεσες σχέσεις περίπλοκης οικονομικής και χρηματοοικονομικής αλληλεξάρτησης με τη Δύση, ιδιαίτερα τις ΗΠΑ.
    Δηλαδή καταβάλλονται προσπάθειες ισορροπίας και συνεννόησης.
    Οι ενημερώσεις λοιπόν για τις χώρες της Δύσης τρέχουν με ρυθμούς χελώνας η άλλως μαύρο σκοτάδι.
    Χρειάζεται άραγε ιδιαίτερο επίπεδο γνώσεων ώστε να γίνει αντιληπτό που βαδίζουμε και πως θα εξελιχθούν οι επόμενες ανακατατάξεις.
    Βρεθήκαμε στην πλευρά της Ιστορίας που δεν θέλαμε ούτε να ακούσουμε, ούτε να ανοίξουμε τα μάτια μας, ούτε να δώσουμε χέρι καλής γειτονίας – φιλίας – συνεργασίας.
    Θα υποστούμε τις συνέπειες ως συνήθως πολύ αργά όταν όλα θα έχουν πάρει το δρόμο τους.
    Η Ελλάδα το έτος 2024 περιμένει κλάδο ελαίας από τον Δυτικό κόσμο, αλλά ουδεμία αναφορά πως θα γίνει όλο αυτό πράξη.
    Δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα ως προς την ενημέρωση στην ύπαρξη και παρουσία των G7 που προσπαθούν να διατηρήσουν τις προνομιακές και αδικαιολόγητα προνομιούχες θέσεις τους στο ΔΝΤ και στον ΠΟΕ.
    Σταματούν τις μεταρρυθμίσεις αυτών των θεσμών για να διατηρήσουν την κυριαρχική τους επιρροή.
    Μόνο που η διατήρηση της κυριαρχικής επιρροής εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, που η τους έχεις και αγνοείς τους πάντες, η δεν τους έχεις και ακολουθείς συμβιβασμούς όπως οι εξελίξεις τρέχουν και όπως διαμορφώνονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ