Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου, 2024

Πύργoς: Ξήλωσαν πινακίδες σε δεκάδες ΙΧ για παράνομη στάθμευση

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νωρίς το βράδυ της Παρασκευής (13/9) στις οδούς Κοραή και Μαθιού.

Δεκάδες ήταν οι πινακίδες που αφαιρέθηκαν από την Τροχαία σε αυτοκίνητα που είχαν παρκάρει παράνομα στα πεζοδρόμια των οδών Κοραή και Μαθιού στο κέντρο του Πύργου νωρίς το βράδυ της Παρασκευής (13/9).

Θυμίζουμε ότι στις συγκεκριμένες οδούς εκτελούνται -εδώ και πολύ καιρό- εργασίες ανάπλασης που δεν έχουν ολοκληρωθεί με αποτέλεσμα οι δρόμοι πέριξ της Αγίας Κυριακής να έχουν μετατραπεί σε…ανεξέλεγκτο πάρκινγκ αυτοκινήτων!

Το πρόβλημα έχει διογκωθεί σε τέτοιο βαθμό που -ουσιαστικά- τα πεζοδρόμια έχουν…καταργηθεί ενώ μόνιμοι κάτοικοι στην περιοχή δεν μπορούν να μπουν στα σπίτια τους! Το τελευταίο ήταν που προκάλεσε και την παρέμβαση της Τροχαίας που αφαίρεσε δεκάδες πινακίδες από παρκαρισμένα αυτοκίνητα γεγονός που σχολιάζεται ποικιλοτρόπως στα social media από κάτοικους του Πύργου…

Πεζόδρομοι, δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας ή… ευκαιρία για πάρκινγκ;

Η αλήθεια είναι ότι τα έργα ανάπλασης των τελευταίων ετών σε κεντρικούς δρόμους του Πύργου έχουν αποτελέσει την αιτία για την μείωση κάποιων «σταθερών» θέσεων παρκινγκ αυτοκινήτων στο κέντρο της πόλης. Αν αυτό συνδυαστεί με την συνείδηση που διαθέτει ο μέσος όρος των οδηγών ΙΧ της πόλης του Πύργου (αλλά και των επισκεπτών από τα τριγύρω χωριά και άλλες περιοχές) και τον θέλει να παρκάρει οπουδήποτε βρει ελεύθερο χώρο και όσο πιο κοντά στο σημείο προορισμού του τότε εύκολα «αποκωδικοποιεί» το πρόβλημα…

Ένα πρόβλημα που εδώ και δεκαετίες κανείς δεν σκέφτηκε πως πρέπει να το λύσει στα σοβαρά! Μόνο κάποιες κατά καιρούς «διακηρύξεις» και μεγαλοστομίες μικροπολιτικής και λίγες ώρες αργότερα αντικρίζεις παρκαρισμένα αυτοκίνητα ακόμα και πάνω στην κεντρική πλατεία του Πύργου!

Σε μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή πόλη (αν θέλει να λογίζεται ως τέτοια ο Πύργος), το πρόβλημα θα είχε λυθεί με την δημιουργία νέων θέσεων παρκινγκ, με ελεγχόμενη (ίσως και επί πληρωμή) στάθμευση, οι «πεζόδρομοι» θα ήταν πραγματικοί…πεζόδρομοι και οι δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας (και όπου έχουν γίνει αναπλάσεις) δε θα αποτελούσαν ευκαιρία για… παρκινγκ!

Σε μια πόλη που θέλει να κάνει βήματα προς τα μπρος και να αυξήσει την επισκεψιμότητα της αυτά τα προβλήματα θα είχαν λυθεί… χθες!

Ο Πύργος μπορεί να λέει τι θέλει να γίνει όμως ακόμα (και δυστυχώς) δεν έχει πάρει σοβαρή απόφαση για τους τρόπους και τους όρους που θα πρέπει να ακολουθηθούν για να συμβεί αυτό!

Μέχρι τότε θα υπάρχει η ανάλογη γκρίνια… γκρίνια που θα θυμίζει χωριό και όχι πρωτεύουσα νομού που θέλει να γίνει ελκυστικότερη!

iliaenimerosi.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ