Πάτε γυρεύοντας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γράφει ο Γιώργος Βενετσάνος

Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα στην 4η Σύνοδο Ηγετών της Κριμαϊκής Πλατφόρμας, ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στη διοργάνωση της συνόδου, ιδιαίτερα τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι και τον εθνικό ηγέτη του λαού των Τατάρων της Κριμαίας, Μουσταφά Αμπντουλτζεμίλ Κιρίμογλου, και είπε:

«Η φετινή σύνοδος συμπίπτει με την 80η επέτειο της εξορίας του λαού των Τατάρων της Κριμαίας που αναγκάστηκαν να φύγουν από την πατρίδα τους. Η Τουρκία αντιτάχθηκε και δεν το αναγνώρισε από την πρώτη μέρα, έχει εμβαθύνει περαιτέρω την υποστήριξή μας για την εδαφική ακεραιότητα, την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της Ουκρανίας.», «Η επιστροφή της Κριμαίας στην Ουκρανία είναι απαίτηση του διεθνούς δικαίου. Η ύπαρξη των Τούρκων Τατάρων της Κριμαίας, ενός από τους αυτόχθονες λαούς της Κριμαίας, είναι μεταξύ των προτεραιοτήτων της εξωτερικής μας πολιτικής».

Κύριε πρόεδρε της τουρκικής δημοκρατίας, σας απευθύνω αυτή την ανοιχτή επιστολή για να σας θυμίσω ότι, όταν διεκδικείται κάτι πρέπει και εσείς να μην είστε της λογικής τα δικά μου, δικά μου και τα δικά σας δικά μου ή να λειτουργείται με δύο μέτρα και δύο σταθμά. Σας προκαλώ λοιπόν να απαντήσετε σε αυτά που ο ίδιος με τόσο στόμφο τονίσατε στο μήνυμα σας:

α) «Η φετινή σύνοδος συμπίπτει με την 80η επέτειο της εξορίας του λαού των Τατάρων της Κριμαίας που αναγκάστηκαν να φύγουν από την πατρίδα τους.». Σεβαστό να νοιάζεστε για την εξορία των συγκεκριμένων ανθρώπων, άλλα να θυμάστε ότι εξορίσατε με την βια των όπλων της δικής σας δύναμης κατοχής από τις πατρογονικές τους εστίες 200.000 Ελληνοκυπρίους, που φέτος συμπληρώνουν 50 χρόνια. Επόμενο είναι σύμφωνα με όσα είπατε να επιστρέψουν στα εστίες τους και τα εδάφη τους.

β) «Η επιστροφή της Κριμαίας στην Ουκρανία είναι απαίτηση του διεθνούς δικαίου.». Χαίρομαι που αναγνωρίζεται επιτέλους το διεθνές δίκαιο, όποτε πρέπει να επιστρέψετε άμεσα στο ανεξάρτητο Κυπριακό κράτος μέλος του ΟΗΕ, τα κατεχόμενα εδάφη από τα στρατεύματα σας στη Κυπριακή Δημοκρατία.

γ) «για την εδαφική ακεραιότητα, την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της Ουκρανίας.». Εξαιρετική η τοποθέτηση σας, μπράβο σας, πως και το σκεφτήκατε, δεν σας το είχα, άρα σύμφωνα με αυτήν την θαρραλέα δήλωση που προωθεί την εδαφική ακεραιότητα, κυριαρχία, και ανεξαρτησία της Ουκρανίας, είμαι βέβαιος ότι εφόσον πιστεύεται αυτά που λέτε, ότι την ίδια δήλωση θα κάνετε και για την ακρωτηριασμένη Κυπριακή Δημοκρατία και τους πολίτες, της που τους κρατούν οι δυνάμεις κατοχής σας ακόμη μακριά από τις εστίες τους.

δ) «Η επιστροφή της Κριμαίας στην Ουκρανία είναι απαίτηση του διεθνούς δικαίου. Η ύπαρξη των Τούρκων Τατάρων της Κριμαίας, ενός από τους αυτόχθονες λαούς της Κριμαίας, είναι μεταξύ των προτεραιοτήτων της εξωτερικής μας πολιτικής». Μα τι ωραία λόγια και ειδικά εκεί που μιλάτε «για αυτόχθονες λαούς της Κριμαίας». Αλήθεια οι Κύπριοι που βρίσκονται στα εδάφη τους από το 10.000 π.Χ., δεν είναι αυτόχθονες, για αυτό δεν τους επιστρέφεται τα εδάφη που τους ανήκουν;

Τέλος επειδή σέβομαι το αξίωμα σας ως προέδρου, άλλα δεν σας σκύβω την μέση όπως μερικοί-μερικοί οσφυοκάμπτες θέλω να σας επισημάνω το εξής, θα έρθει στιγμή που θα νοιώσετε στο πετσί σας, ότι αυτά τα παιχνιδάκια που κάνετε και «με τον θεό και με τον μαμμωνά», είναι μαθηματικός βέβαιο ότι η πατρίδα σας θα τα πληρώσει και αυτό γιατί υπάρχουν δυνάμεις που αν και νομίζεται ότι τις παίζεται στα δάχτυλα, αυτές έχουν μνήμη ελέφαντα και όχι μόνο δεν συγχωρούν, αλλά ήδη έχουν έτοιμα και τα όποια σχέδια τους. Δεν ξέρω και ειλικρινά δεν με ενδιαφέρει τι θα πάθετε, μια και πάτε γυρεύοντας, ίσως να είναι σύντομα, Ίσως μετά από χρόνια και αυτό γιατί το άδικο δεν το θέλει ούτε χριστός, ούτε Αλλάχ και όπως λέει μια ελληνική παροιμία «Αδικίας σπυρί σπαρμένο, κι αν φυτρώσει δεν σταχυάζει».

  1. Υπηρξα παλαιοτερα εκ των κορυφαιων σχολιαστων της υμετερας εφημεριδος . Καπου χαθηκαμε αλλα ο σεβασμος μου προς υμας συνεχιζεται .

    Τα σεβη μου .

    Με τιμη Φ.Π. “Φιλιππινεζος Παρατηρητης” {Ανδρεας Γουλας]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ