Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου, 2024

Έρχονται πρόστιμα για τις επιχειρήσεις που δεν έχουν ολοκληρώσει ακόμα τη διασύνδεση των ταμειακών τους συστημάτων με τα POS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην αποστολή 50.371 υπενθυμιστικών e-mails σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις, που δεν έχουν ολοκληρώσει ακόμα τη διασύνδεση των ταμειακών τους συστημάτων με τα POS, που διαθέτουν, προχώρησε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Στην επιστολή υπενθυμίζεται ότι:

Η προθεσμία για τη διασύνδεση εκπνέει στις 30 Σεπτεμβρίου
Το πρόστιμο για τη μη διασύνδεση είναι από 10.000 έως 20.000 ευρώ, ανάλογα με την κατηγορία των βιβλίων
Η ΑΑΔΕ καλεί τις επιχειρήσεις να προγραμματίσουν άμεσα ραντεβού με τον συνεργάτη τους, που κατασκευάζει ή υποστηρίζει τεχνικά το Εμπορικό/Λογιστικό πρόγραμμα διαχείρισης (ERP), που χρησιμοποιούν, για τη διασύνδεση των POS τους, με το ERP, το οποίο συνεργάζεται με Φορολογικό Ηλεκτρονικό Μηχανισμό τους (ΦΗΜ) ή τον Πάροχο Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

  1. Ο εμπαιγμός και η κοροϊδία του κράτους το μεγαλείο.
    Οι πολίτες πληρώσαμε αυξημένους φόρους το έτος 2023 διότι οι αποδείξεις έπρεπε να είναι ηλεκτρονικές για αγορά-κατανάλωση προϊόντων.
    Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) έδωσε προθεσμία έως 30 Σεπτεμβρίου 2024 για την διασύνδεση των ταμειακών τους συστημάτων με τα POS.
    Έχει χαθεί η λογική.
    -Η απάντηση από την υπηρεσία για τις πληρωμές με μετρητά-
    {{Η τροποποιητική δήλωση φορολογικού έτους 2023 εκκαθαρίστηκε και μπορείτε να ενημερωθείτε για την εκκαθάριση στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ (https://www.aade.gr/polites/eisodima/dilosi-forologias-eisodimatos-fp-e1-e2-e3). Σας γνωρίζουμε ότι γίνονται δεκτές μόνο οι δαπάνες που έχουν εξοφληθεί με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής και όχι με μετρητά. Με εκτίμηση, Κέντρο Φορολογικών Διαδικασιών και Εξυπηρέτησης (ΚΕ.ΦΟ.Δ.Ε.) Αττικής Τμήμα Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων.}}
    Υ.Γ.
    Σε πολλές συναλλαγές γίνεται μια διαμάχη για το τρόπο πληρωμής. Έχουν περάσει την συσκευή POS σε σημείο που να μην φαίνεται και αρχίζει ο διάλογος μα μετρητά, είναι σε βλάβη, δεν έχουμε σύνδεση κ.ο.κ.
    Πως θα γίνουμε χώρα μόνο με δεδομένους φορολογούμενους μισθωτούς και συνταξιούχους?
    Δεν είναι τυχαίο, ούτε θαύμα που αντέχει η παρούσα κυβέρνηση στη χώρα μας.
    Το μέχρι πότε, εάν ποτέ ο λαός περάσει σε διαφορετικά αντίληψη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ