Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο πρόεδρος του Ιράν επισκέφθηκε την πρωτεύουσα του Ιράκ και την πρωτεύουσα της Κουρδικής Περιφέρειας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Ιρανός πρόεδρος Μασούντ Πεζεσκιάν, στη διάρκεια της συνάντησής του με τους ηγέτες της σιιτικής κοινότητας κατά την επίσκεψή του στο Ιράκ, είπε: «Εάν οι μουσουλμανικές χώρες ενωθούν, η Αμερική, η Ευρώπη και το σιωνιστικό καθεστώς δεν θα τολμήσουν εύκολα να ρίξουν βόμβες στους μουσουλμάνους και στη συνέχεια να ισχυριστούν ότι υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα και δημοκρατία».

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Τασνίμ, ένα από τα μηνύματα του ταξιδιού του Πεζεσκιάν στο Ιράκ ήταν η έμφαση στην ενότητα και την αρμονία μεταξύ των ισλαμικών χωρών.

Ο Πρόεδρος Ιράν δήλωσε επίσης τα εξής: «Όσο είμαστε μαζί, κανείς ή τίποτα δεν μπορεί να μας βλάψει, γιατί η ενότητα αυξάνει τη δύναμη και την ικανότητά μας. Ελπίζω ότι η ενότητα και η αλληλεγγύη στην ισλαμική κοινότητα θα δυναμώνουν μέρα με τη μέρα».

Την πρώτη ημέρα της επίσκεψής του στη Βαγδάτη, ο Πρόεδρος Pezeshkian συναντήθηκε με τον Ιρακινό πρωθυπουργό, τον επικεφαλής του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου, Ιρανούς και Ιρακινούς επιχειρηματίες.

Ο Πεζεσκιάν επισκέφθηκε το Ιρακινό Κουρδιστάν

IMG 4950

 Μετά την επίσκεψή του στη Βαγδάτη, ο πρόεδρος του Ιράν επισκέφθηκε την πρωτεύουσα της Κουρδικής Περιφέρειας του Ιράκ, Ερμπίλ.

Στο αεροδρόμιο του Ερμπίλ τον υποδέχθηκε ο πρόεδρος της κουρδικής περιοχής του Ιράκ, Νετσιρβάν Μπαρζανί.

Ο Πρόεδρος Πεζεσκιάν είχε μιλήσει στο παρελθόν για ενίσχυση των σχέσεων με την κουρδική περιοχή του Ιράκ, όπως σημειώνεται.

Αποκλειστικά στο  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ