Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου, 2024

Το Κοσσυφοπέδιο αποκτά αμερικανικούς πυραύλους Javelin

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο υπουργός Άμυνας Εγιούπ Μακεντόνσι δήλωσε ότι η Δύναμη Ασφαλείας του Κοσσυφοπεδίου – KSF,  θα έχει σύντομα τους αμερικανικούς πυραύλους Javelin στο απόθεμά της.

Ανέφερε ότι η πρώτη δόση πληρωμής έγινε τον Μάρτιο, ενώ η δεύτερη δόση θα εκτελεστεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

«Το Υπουργείο Άμυνας συνεχίζει τις διαδικασίες προμήθειας για την αγορά αυτών των συστημάτων στην KSF. Τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, εκτελέσαμε το πρώτο μέρος της πληρωμής για το σύστημα Javelin. Μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους θα εκτελεστεί η δεύτερη δόση για το σύστημα Javelin και είμαστε σε καλό δρόμο για να έχουμε αυτό το σύστημα στην απογραφή της KSF την κατάλληλη στιγμή», είπε.

Όσον αφορά τη λειτουργία του αεροδρομίου της Γιάκοβα, ο Μακεντόνσι είπε ότι είναι λειτουργικό, αλλά σύμφωνα με τον ίδιο, προβλέπονται περαιτέρω επενδύσεις για την κάλυψη των επιχειρησιακών αναγκών του KSF, αναφέρει η kp.

«Σχετικά με τη λειτουργικότητα του αεροδρομίου της Γκιάκοβας, να σημειωθεί ότι είναι λειτουργικό. Μονάδες της KSF, πιο συγκεκριμένα επιχειρούν μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar στο αεροδρόμιο της Γκιάκοβα. Εκεί προβλέπουμε σημαντικές επενδύσεις για να το κάνουμε λειτουργικό και έτοιμο να καλύψει τις επιχειρησιακές ανάγκες της KSF», είπε.

Αποκλειστικά στο  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ