Αλβανία: «Προτεραιότητά μας είναι το Κοσσυφοπέδιο»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε κατά την επίσκεψή της στο Κοσσυφοπέδιο η πρόεδρος του αλβανικού κοινοβουλίου Ελίζα Σπιροπάλι δήλωσε ότι το Κοσσυφοπέδιο αποτελεί εθνική προτεραιότητα του αλβανικού κράτους.

Η Σπιροπάλι τόνισε  ότι θα προτείνει στις κυβερνήσεις και των δύο αλβανόφωνων χωρών για περαιτέρω συγκεκριμενοποίηση της εταιρικής σχέσης, κατά τη συνάντησή της με τον ομόλογό της από το Κοσσυφοπέδιο Γλαύκος Κοντζούφκα.

 «Το Κοσσυφοπέδιο είναι η εθνική προτεραιότητα της Αλβανίας, η συνεργασία για την Αλβανία και το Κοσσυφοπέδιο είναι μια αδιαχώριστη προτεραιότητα, μια εξισορροπητική και καθοδηγητική διωνυμία τόσο για το μέλλον μας όσο και για ολόκληρη την περιοχή».

«Ο Πρόεδρος Κοντζούφκα και εγώ συμφωνήσαμε να προτείνουμε στις κυβερνήσεις μας μια λεπτομερή υλοποίηση της συνολικής στρατηγικής εταιρικής σχέσης, η οποία θα είναι ένα ενθαρρυντικό μοντέλο συνεργασίας μεταξύ των Αλβανών και της ευρύτερης περιοχής».

«Και τα δύο μας κοινοβούλια έχουν το πατριωτικό και πολιτικό δυναμικό και τη συνταγματική, ιστορική και ηθική υποχρέωση να υποστηρίξουν περισσότερο την περιφερειακή ολοκλήρωση και κατανόηση», δήλωσε η πρόεδρος του αλβανικού κοινοβουλίου Σπιροπάλι, όπως σημειώνουν τα τοπικά media.

Αποκλειστικά στο  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ