Πρόεδρος Αιγύπτου: Ο Νείλος είναι η μοναδική μας πηγή ζωής εδώ και χιλιάδες χρόνια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Πρόεδρος  Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι είπε ότι συζήτησε με τον Γερμανό ομόλογό του το θέμα των υδάτων του Νείλου, συγκεκριμένα το φράγμα της Αναγέννησης, τη διαδικασία διαπραγμάτευσης με την Αιθιοπία και την προσπάθεια επίτευξης μιας δεσμευτικής νομικής συμφωνίας για μια περίοδο 10 ετών σχετικά με την πλήρωση και λειτουργία του φράγματος, γράφει η Youm7.

Ο Πρόεδρος Σίσι πρόσθεσε, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Γερμανό ομόλογό του στο Ομοσπονδιακό Παλάτι:

«Μιλήσαμε επίσης για ένα πολύ σημαντικό θέμα που τοποθετούμε στις προτεραιότητές μας, που είναι το θέμα του νερού του Νείλου, συγκεκριμένα το Φράγμα της Αναγέννησης, και οι διαπραγματεύσεις με την Αιθιοπία σχετικά με την επίτευξη μιας δεσμευτικής νομικής συμφωνίας σχετικά με την πλήρωση και τη λειτουργία του φράγματος για διάστημα άνω των 10 ετών.

aigyanagefragmneil451
Φράγμα της Αναγέννησης

«Επί χρόνια προσπαθούμε να καταλήξουμε σε συμφωνία σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα και τους νόμους για τα διασυνοριακά ποτάμια καθώς η Αίγυπτος δεν έχει άλλα μέσα απόκτησης νερού εκτός από τον ποταμό Νείλο, ο οποίος ρέει χωρίς εμπόδια εδώ και χιλιάδες χρόνια».

Το ‘Φράγμα της Αναγέννησης’ δημιουργείται από την Αιθιοπία στα νερά του ποταμού Νείλου πριν αυτά περάσουν στην επικράτεια της Αιγύπτου. Οι αιγυπτιακές αρχές εδώ και χρόνια επισημαίνουν ότι οποιαδήποτε μείωση της ροής του ποταμού θα έχει τεράστιες συνέπειες στην Αίγυπτο. Έχει, μάλιστα, προειδοποιήσει τη γειτονική χώρα ότι θα επέμβει στρατιωτικά στην περίπτωση μείωσης των υδάτων του Νείλου ποταμού.

Αποκλειστικά στο  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ