Πρώτη μέρα στο σχολείο: Το κόστος για την ελληνική οικογένεια; Τα φροντιστήρια, οι ξένες γλώσσες, τα σχολικά είδη – Ρεπορτάζ του Kontra News

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρώτη μέρα στα σχολεία σήμερα. Πώς τα βγάζει πέρα μια οικογένεια σήμερα; Τα φροντιστήρια, οι ξένες γλώσσες, τα σχολικά είδη, οι αθλητικές και άλλες δραστηριότητες για τις οποίες πληρώνουν οι γονείς σήμερα βαρύνουν σημαντικά το πορτοφόλι του κάθε νοικοκυριού. Το κόστος αγγίζει μέχρι και ένα βασικό μισθό, όπως μας λέει μία μητέρα που είναι μονογονέας δύο παιδιών. Από την άλλη, οι εκπαιδευτικοί αντιμετωπίζουν τις δικές τους δυσκολίες και εργασιακή επισφάλεια.

Δείτε το ρεπορτάζ της Αναστασία Βαϊτσοπούλου από το δελτίο ειδήσεων του Kontra:

  1. Οσοι στελλουν τα παιδια τους σε ιδιωτικα σχολεια δεν ειναι αναγκαστικα πλουσιοι.Αν εργαζονται και οι δυο γονεις και δεν υπαρχουν παππουδες και γιαγιαδες, τι θα κανουν?Πληρωνουν για την αγορα των βιβλιων ,για τιμωρια τους, αν και φορολογουνται.Η διδασκαλια ξενων γλωσσων στα δημοσια σχολεια ειναι υποτυπωδης. Επισης, λειπουν πολλες δραστηριοτητες,οπως αθλητικες,μορφωτικες. κ.α..Σχεδον κανενα σχολειο δεν διαθετει γηπεδο για αθλητικες δραστηριοτητες.Τελος, ολα συγκλινουν στις εισαγωγικες εξετασεις και στα φροντιστηρια.Παραλειπω το γεγονος οτι απαντες οι διαδασκοντες στην στοιχειωδη και μεση εκπαιδευση ΔΕΝ αξιολογουνται!..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ