Λιμοκτονεί ο λαός του Σουδάν – Ανησυχία της Οργάνωσης Τροφίμων

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Σύμφωνα με την ολοκληρωμένη ενδιάμεση ανάλυση της επισιτιστικής ανασφάλειας (FIES), περισσότερο από το ήμισυ του πληθυσμού του Σουδάν βρίσκεται μεταξύ του σταδίου κρίσης, του σταδίου έκτακτης ανάγκης και του καταστροφικού σταδίου», δήλωσε ο Βοηθός Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας, Αμπντελχακίμ αλ Ουάερ την Τρίτη τονίζοντας ότι η κατάσταση της επισιτιστικής ασφάλειας στο Σουδάν είναι πολύ ανησυχητική.

 Ανησυχητική ανθρωπιστική κατάσταση σε εκατομμύρια Σουδανούς

Όπως αναφέρουν τα αραβικά μέσα ενημέρωσης, ο αξιωματούχος του ΟΗΕ διευκρίνισε ότι 25 εκατομμύρια Σουδανοί βρίσκονται στο τρίτο στάδιο, το οποίο είναι ένα πολύ ανησυχητικό στάδιο – το στάδιο της επισιτιστικής ασφάλειας – ενώ 8,5 εκατομμύρια βρίσκονται στο τέταρτο στάδιο – καταστροφή και έκτακτη ανάγκη – καθώς και περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι στο στάδιο της κρίσης – οξεία επισιτιστική ανασφάλεια.

Ο αλ Ουάερ αποδίδει την επιδείνωση της επισιτιστικής κρίσης στο Σουδάν στην εξάπλωση της σύγκρουσης, εκτός από την αύξηση των έντονων βροχοπτώσεων αυτή τη σεζόν, που προκάλεσε υψηλό ποσοστό πλημμυρών και έκανε την πρόσβαση σε πολλές περιοχές πολύ δύσκολη ή σχεδόν αδύνατη.

Το σύστημα υγείας βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης

Νωρίτερα, ο Γενικός Γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου, Αχμέτ Αμπούλ Γκέιτ, δήλωσε ότι το Σουδάν εξακολουθεί να βιώνει μια δύσκολη ανθρωπιστική κρίση, προσθέτοντας ότι η καταστροφή των πλημμυρών και των χειμάρρων έχει επιδεινώσει τα δεινά στον σουδανικό λαό.

Ο Αμπούλ Γκέιτ πρόσθεσε ότι το σύστημα υγείας βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης στο Σουδάν και ότι χρειάζεται επείγουσα αλληλεγγύη για να ξεπεραστεί αυτή η δοκιμασία, ειδικά αφού η χώρα υποφέρει από μια επισιτιστική κρίση που είναι η χειρότερη στον κόσμο.

Από τις 15 Απριλίου 2023, στο Σουδάν διεξάγεται ένας σκληρός πόλεμος μεταξύ του στρατού και των Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης, που έκανε τους κατοίκους της χώρας που είναι γνωστή ως το καλάθι του ψωμιού του κόσμου να αντιμετωπίσουν το φάσμα της πείνας και του εκτοπισμού.

Αποκλειστικά στο  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ