Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου, 2024

Η Ουάσιγκτον χρειάζεται τους πόρους της Ουκρανίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Αμερικανός γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ /Lindsey Graham δήλωσε ότι η Ουάσιγκτον χρειάζεται ουκρανικούς φυσικούς πόρους και ότι, ως εκ τούτου, πρέπει να συνεχίσει τη στρατιωτική βοήθεια προς το Κίεβο μέχρι να κερδίσει τον πόλεμο με τη Ρωσία.

Ο Γκράχαμ, ένας Ρεπουμπλικανός από τη Νότια Καρολίνα, επαίνεσε τους Ουκρανούς και την υποτιθέμενη αποφασιστικότητά τους να πολεμήσουν τη Μόσχα ό,τι κι αν συμβεί, σημειώνοντας ότι αυτό σήμαινε ότι οι Αμερικανοί δεν έπρεπε να το κάνουν μόνοι τους, απλώς να παράσχουν τα όπλα.

%CE%BF%CF%85%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%BF%CF%85%CE%AC%CF%83%CE%B9%CE%B3%CE%BD%CF%84%CE%BF%CE%BC%CF%803

«Οι Ουκρανοί βρίσκονται σε κοιτάσματα ορυκτών αξίας πολλών τρισεκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία είναι καλά για την οικονομία μας. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να συνεχίσουμε να βοηθάμε τους φίλους μας στην Ουκρανία. Μπορούμε να τα πάρουμε, χρειάζονται τη βοήθειά μας», είπε.

Ο Γκράχαμ ήταν από καιρό ανοιχτός σχετικά με τους αληθινούς στόχους της Ουάσιγκτον στη σύγκρουση μεταξύ Μόσχας και Κιέβου, αναφέροντας επανειλημμένα «τρισεκατομμύρια» πόρους στα χέρια της Ουκρανίας ως βασικό περιουσιακό στοιχείο και το απόλυτο έπαθλο για τις ΗΠΑ.

Περιέγραψε επίσης προηγουμένως «το θάνατο των Ρώσων στη σύγκρουση ως καλά ξοδευμένα χρήματα».

Η τελευταία παραδοχή του Γκράχαμ συμπίπτει με μια αξιολόγηση των αμερικανικών κινήτρων που έκανε πρόσφατα ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας και νυν αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

%CE%BF%CF%85%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%BF%CF%85%CE%AC%CF%83%CE%B9%CE%B3%CE%BD%CF%84%CE%BF%CE%BC%CF%801

Την περασμένη εβδομάδα, ο Μεντβέντεφ είπε ότι τόσο το Κίεβο όσο και οι δυτικοί υποστηρικτές του επικεντρώνονται στη διατήρηση του ελέγχου στο Ντονμπάς αποκλειστικά και μόνο λόγω των πλούσιων φυσικών πόρων της περιοχής.

– Η συνολική αξία της πρώην βάσης ορυκτών πόρων της Ουκρανίας εκτιμάται σε σχεδόν 14,8 τρισεκατομμύρια δολάρια, αλλά τα 7,3 τρισεκατομμύρια δολάρια από αυτά βρίσκονται τώρα στις Λαϊκή Δημοκρατία του Λουχάνσκ και του Ντονέτσκ. Αυτό σημαίνει ότι σχεδόν ο μισός εθνικός πλούτος της Ουκρανίας βρίσκεται στο Ντονμπάς!»,  έγραψε ο Μεντβέντεφ στο Telegram.

Ο Μεντβέντεφ επεσήμανε ότι τα δυτικά παράσιτα, για να αποκτήσουν πρόσβαση στα επιθυμητά ορυκτά, απαιτούν ξεδιάντροπα από τους θαλάμους τους να πολεμήσουν μέχρι και τον τελευταίο Ουκρανό.

– Ήδη εκφράζουν ευθέως μια τέτοια πρόθεση χωρίς δισταγμό – κατέληξε ο Μεντβέντεφ.

Αποκλειστικά στο  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

  1. Η Ουάσιγκτον για τις ανάγκες της επιλέγει την σωστή πλευρά της ιστορίας πόλεμο μέχρι και τον τελευταίο Ουκρανό.
    Οι φυσικοί πόροι της Ουκρανίας είναι χρήσιμοι για την Αμερική.
    Δηλαδή αποτελούν περίσσευμα για την Ουκρανία, κάπως να ελαφρώσει από το φορτίο.
    Το έχει διαβάσει πολύ καλά αυτό ο Ζελένσκι και η παρέα του.
    Θα συνεχίσει τον πόλεμο μέχρι να κερδίσει τον πόλεμο με την Ρωσία.
    Για αυτό το λόγο η Ουκρανία διατηρεί το δικαίωμα της άμυνας και μπορεί να κτυπά στα τυφλά μέσα σε Ρωσικό έδαφος.
    Διαβάζουμε πράγματα που τρέχουν πέρα από την λογική.
    Η κάτι διαφορετικό παίζεται σε παγκόσμιο χάρτη και πολιτισμούς-κράτη-πληθυσμούς.
    Ως ένας Ρεπουμπλικανός από τη Νότια Καρολίνα ο Γκράχαμ, εκφράζεται με τόση ασφάλεια και βεβαιότητα, ας περιμένουμε ως αφελής, την εκλογή του νέου προέδρου που θα σώσει τον κόσμο, αλλά και θα τελειώσει αυτό τον πόλεμο.
    Πολύ βαθύτερα τα γεωπολιτικά γεγονότα όπως τρέχουν, αλλά για την ενημέρωση στη χώρα μας μαύρο σκοτάδι.
    Όταν η Δυτική Ευρώπη αρχίσει να ψελλίζει σχετικά με την Ευρασία, ο υπόλοιπος κόσμος θα έχει πάρει στροφή με ταχύτητα ασύλληπτη.
    Ίσως τελικά η ραγδαία τροπή που εμφανίζεται στην χρήση και την αποταμίευση του δολαρίου, κάποιοι έχουν καλύτερη επίγνωση των καταστάσεων και αντιλαμβάνονται σε ποια πλευρά θα πρέπει να βαδίσουν σε επόμενους ρυθμούς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ