Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου, 2024

Ρωσία: «Ωκεανός 2024» η μεγαλύτερη ναυτική άσκηση των τελευταίων 30 ετών

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Για πρώτη φορά εδώ και τρεις δεκαετίες, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις διεξάγουν ασκήσεις διοίκησης και επιτελείου τόσο μεγάλης κλίμακας όπως οι «Океан 2024»/«Ωκεανός 2024»,δήλωσε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, συμμετέχοντας μέσω βιντεοσύνδεσης στην έναρξη της ενεργούς φάσης των ασκήσεων.

«Η ενεργή φάση στην οποία θα εκπονηθούν οι πιο περίπλοκες αποστολές, όσο το δυνατόν πιο κοντά στις μάχιμες αποστολές, ξεκινά», είπε ο Πούτιν, σύμφωνα με το TASS.

Ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας δήλωσε ότι οι ασκήσεις θα πραγματοποιηθούν ταυτόχρονα στα ύδατα του «Ειρηνικού και Αρκτικού Ωκεανού, της Μεσογείου και της Κασπίας και της Βαλτικής Θάλασσας», στις οποίες όχι μόνο πολεμικά πλοία, αλλά θα γίνουν μεγάλης εμβέλειας στρατιωτικές μεταφορές με τη συμμετοχή της αεροπορίας.

Συμμετέχουν πάνω από 400 πολεμικά πλοία

%CE%BF%CE%BA%CE%B5%CE%B1%CE%BD%CF%81%CF%89%CF%83%CE%BD%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%BA%CE%B756

Οι ασκήσεις «Ωκεανός 2024», του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού ξεκίνησαν στις 10 Σεπτεμβρίου και σε αυτές θα συμμετάσχουν περισσότερα από 400 πολεμικά πλοία, υποβρύχια και βοηθητικά πλοία, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

 «Στους ελιγμούς, που θα πραγματοποιηθούν στα ύδατα του Ειρηνικού και του Αρκτικού Ωκεανού, της Μεσογείου, της Κασπίας και της Βαλτικής Θάλασσας, θα συμμετάσχουν περισσότερα από 400 πολεμικά πλοία, υποβρύχια και πλοία για τον βοηθητικό στόλο», σύμφωνα με την ανακοίνωση, αναφέρει και το πρακτορείο Novosti.

Στις ασκήσεις θα συμμετάσχουν περισσότερα από 120 αεροπλάνα και ελικόπτερα της Ναυτικής Αεροπορίας του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας και θα εμπλακούν περίπου επτά χιλιάδες όπλα, στρατιωτικός και ειδικός εξοπλισμός, καθώς και περισσότερα από 90 χιλιάδες άτομα.

Η στρατηγική άσκηση διοίκησης και επιτελείου «Ωκεανός 2024» θα διαρκέσει έως τις 16 Σεπτεμβρίου.

Αποκλειστικά στο  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ