Αν άκουγαν στον Συριζα τον Τζιμη Πανουση δεν θα είχαν μπερδευτεί ετσι με τον Στέφανο Κασσελακη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάποτε ο Τζιμης Πανουσης τραγουδούσε:

Είμαστε η αδικημένη
γενιά του εξήντα
δίχως κατοχή και πείνα
χωρίς ρετσίνα

Διαβάζοντας τα μεγάλα λόγια των οπαδών του Στέφανου Κασσελάκη περι πραξικοπήματος που τον οδήγησε εκτός ηγεσιας του ΣΥΡΙΖΑ μου έρχονται στο μυαλο αυτοι στιχοι. Μια γενιά που έζησε σε μια Ελλάδα απο το 1981 με πολιτικές ελευθερίες οι προηγούμενες γενιες δεν είχαν καν φανταστεί, χωρίς πολιτικές κακουχίες, χωρίς στρατοδικεία και εκτελέσεις απο παρακρατικούς μηχανισμους πολιτικών οπως ο Λαμπρακης, με την Αριστερά και το ΚΚΕ πλήρως αναγνωρισμένα.

Μια γενιά που δεν έζησε με τον φόβο του να μην μπορει να αγοράσει ούτε εφημεριδα, που έπρεπε να την κρύβει για να μην την δεινή γειτονιά. Μια γενιά που μπορει να εκφράζει πολιτικές θέσεις και απόψεις μεσα απο τα social media χωρίς τρόμο, χωρίς χαφιέδες, χωρίς αστυνόμους.

Ο μόνος που ίσως μπορει να μιλά για “πραξικοπημα” σε αυτή την χώρα μετά την επταετία της χούντας ειναι ο Γιώργος Παπανδρέου που ενώ ήταν εκλεγμένος πρωθυπουργός αναγκάστηκε να παραδώσει την εξουσία χωρίς εκλογες στην κυβερνηση Παπαδημου. Οχι ο Στεφανος Κασσελακης.

Γιάννης Μαντζουράνης: Πριν γεννηθεί ο κ. Κασσελάκης εγώ πέρασα από το ΕΑΤ-ΕΣΑ και βασανίστηκα και δεν φοβήθηκα τους βασανιστές μου, ε δεν θα φοβηθώ τον κ. Κασσελάκη

IMG 4831

«Πυρά» κατά του Στέφανου Κασσελάκη εξαπέλυσε ο Γιάννης Μαντζουράνης. Το μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ τοποθετήθηκε για την επεισοδιακή συνεδρίαση του Σαββατοκύριακου που οδήγησε στη μομφή κατά Κασσελάκη, αλλά και για το γεγονός πως προτάθηκε να γίνει φανερή ψηφοφορία.

«Είναι η μοναδική ονομαστική ψηφοφορία που προβλέπει στο Σύνταγμα είναι για τον ΠτΔ. Ακόμα και στη δίωξη υπουργών η ψηφοφορία είναι μυστική. Το αν θα είναι μυστική ή φανερή στη μομφή το καθορίζει ο κανονισμός της Βουλής», σημείωσε αρχικά ο κ. Μαντζουράνης στο Kontra Channel.

«Με ποια λογική η πρόταση μομφής θα πρέπει να είναι με φανερή ψηφοφορία; Αυτό που με οδήγησε να επιχειρηματολογήσω είναι αυτό που με εξόργισε και με προσέβαλε βαθύτατα. Ποιο; Ο κ. Κασσελάκης στην ομιλία του, η οποία για εμένα ήταν εμπρηστική και διχαστική τι είπε; Θα ψηφίσετε όλοι φανερά να σας βλέπουν όλοι και να με κοιτάζετε στα μάτια. Εγώ αυτό το άκουσα ως απειλή. Και επειδή πριν γεννηθεί ο κ. Κασσελάκης εγώ πέρασα από το ΕΑΤ-ΕΣΑ και βασανίστηκα και δεν φοβήθηκα τους βασανιστές μου, ε δεν θα φοβηθώ τον κ. Κασσελάκη. Με εξόργισε γιατί με προσέβαλε. Γι’ αυτό και επιχειρηματολόγησα με πάθος υπέρ της μυστικότητας», τόνισε στη συνέχεια.

«Αν ήταν μία φορά εμπρηστικός ο λόγος του ο εναρκτήριος, ο λόγος του μετά την ήττα ήταν όχι τοξικός, αλλά διχαστικός και προσβλητικός. Όταν μιλάει για κουκούλες, προφανώς επειδή είναι ανιστόρητος, θα του πω το εξής: Κουκούλες φοράγανε οι δωσίλογοι προδότες που υπεδείκνυαν πατριώτες στα γερμανικά στρατεύματα. Αυτή η φρασεολογία παραπέμπει ευθέως στη δεξιά, στην αντιδραστική δεξιά, στον διχασμό, στον εμφύλιο, στο μετεμφυλιακό κράτος. 

Είναι ορολογία που χρησιμοποίησαν για τη Novartis οι κ. Πλεύρης και Γεωργιάδης. Είναι μία ορολογία που δεν ταιριάζει στην αριστερά. Είναι αυθάδεια, αναίδεια, απρέπεια να απευθύνεται στα μέλη της ΚΕ, που κατ’ επανάληψη τον στήριξαν κατά πλειοψηφία και να τους λέει ότι σας φόρεσαν κουκούλες γιατί έγινε μυστική ψηφοφορία και δεν πέρασε η θέση του», συμπλήρωσε.

  1. Γιαννη Ματζουρανη,αρκετοι απο σας ρευστοποιησατε τον “αγωνα”σας οντας μουσαντενιοι.Π.χ.ενας γνησιος αγωνιστης με ιδεες,δεν εμπλεκεται στην μεταφορα χρηματων σε εναν τραπεζιτη που καταδικαστηκε.Γιατι,γελοιε,το χωριο ειναι μικρο και ολοι γνωριζομαστε.Και αμα θελεις αγωνιστες να σου γνωρισω.Οχι σαν το παρεακι σας που βγαλατε και αντιστασιακο τον Σημιτη.Ενταξει,παλιοτομαρο,που δεν μπορειτε να χωνεψετε οτι ειστε κουκουλοφοροι πραξικοπηματιες οχι γιατι γουσταρει ο Κασσελακης αλλα,γιατι οι πραξεις σας αντιστοιχουν στην ετυμολογια των λεξεων: πραξικοπημα, κρυφος κατηγορος.Και αφηστε τον Τζιμακο εκει που ειναι.Ειστε τοσο ανικανοι και ποταποι για να αντιληφθειτε την μουσικη και τον στιχο του Πανουση.

  2. ΜΑ ΟΙ ΖΑΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΗΘΕΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ… ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΕΣΗ ΝΟΒΑΡΤΙΣ, ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΓΝΩΣΤΟΙ ΣΤΟΝ ΜΑΤΖΟΥΡΑΝΗ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΚΟΣΚΩΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΖΑΙΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΝΤΑΣ ΑΘΩΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΔΙΚΩΣ… ΟΠΟΤΕ ΑΣ ΜΗΝ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ… ΑΥΤΑ ΕΜΑΘΑΝ ΣΤΗΝ ΕΞ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΨΑΡΟΚΑΣΣΕΛΑ ΟΠΟΤΕ ΑΥΤΑ ΤΟΥΣ ΛΕΕΙ ΤΩΡΑ… ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΝ…

    • Μην μπερδευεις τις βουρτσες με τα μουσμουλα.Οι προστατευομενοι μαρτυρες ειναι ενας θεσμος,κυριως για την ασφαλεια τους.Να θυμηθουμε την τραγικη “απωλεια”των μαρτυρων του πλοιου;Οσο για την Νοβαρτις,και επειδη δεν υπαρχει τοσο χαμηλος,μετρησιμος δεικτης ευφυιας να υποστηριξει οτι ηταν σκευωρια,προφανως ανηκεις στα αλογα δουλικα τρολ του συστηματος.Το σκανδαλο Νοβαρτις εξιχνιαστηκε στις ΗΠΑ που δεν χαριζονται,αναφερεται σε πολλα Κρατη (οπως και με την Siemens και αλλες πολυεθνικες) με κομβικο το δικο μας,η δικογραφια περιειχε τον Λοβερδο,οι αποζημιωσεις δοθηκαν και σε τελικη η ιδια η εταιρια το παραδεχτηκεοι δε μαρτυρες πληρωθηκαν γιατι βοηθησαν λεγοντας την αληθεια.Ανοιγοντας δε κανενα βιβλιο μπορει να αντιληφθεις την εννοια του κουκουλοφορου,ως καταδοτη και στην συγκεκριμενη φαση ειναι ανηθικο,τουλαχιστον,να κατηγορεις καποιον ανωνυμα.εκτος αν ετσι εχεις μαθει στο σοι σου και στην παρεα σου,να κατηγορειτε μυστικα.Αυτο λεγεται κατινιστικο κουτσομπολιο.

  3. Οι προστατευόμενοι μάρτυρες είναι ένας θεσμός, κυρίως για την ασφάλεια τους.
    Υπάρχει και η διαφορετική ματιά.
    Αποτελεί μια πολύ έξυπνη υπεκφυγή από θέμα απόδοση δικαιοσύνης. Η κατάθεση γίνεται από την αρχή σε γραφείο ανακριτή και τηρούνται τα σχετικά έγγραφα. Ο μάρτυρας την ώρα της εκδίκασης ακροατήριο παρίσταται αυτοπροσώπως. Επαναλαμβάνει τα όσα έχει καταθέσει η προσθέτει τυχόν κάτι νεότερο.
    Πως εξηγείται η έλλειψη στοιχείων όταν έχει προκύψει περιέργως απώλεια ζωής.
    Βαθύτερα τα αίτια, στο βαθύτερο κράτος.
    Η συσκότιση επιτρέπει και απαγορεύει κατά περίπτωση.
    Το ζητούμενο κάποια όρια να μην παραβιάζονται όποιοι και εάν είναι οι πειρασμοί.
    Η κοινωνίες έχουν συνέχεια.
    Έχει δικαίωμα να ζει με ηρεμία δίχως να προκαλεί ο απλός πολίτης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ