Ποσες υπογραφές κατέθεσαν οι υποψήφιοι αρχηγοί του Πασοκ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην Χαριλάου Τρικούπη κατατέθηκαν χθες (09/09) επισήμως οι υποψηφιότητες για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, με όλους τους υποψηφίους να δηλώνουν ότι έχουν συγκεντρώσει τις απαραίτητες υπογραφές, τουλάχιστον 5.000 ή το 15% των μελών της Κεντρικής Επιτροπής, σύμφωνα με τις καταστατικές απαιτήσεις.

Την αίτηση υποψηφιότητάς τους συνοδευόμενη από υπογραφές μελών κατέθεσαν οι:

1. Ανδρουλάκης Νίκος: 171 υπογραφές μελών ΚΠΕ και 24.810 υπογραφές μελών
2. Γερουλάνος Παύλος: 7.962 υπογραφές μελών
3. Γιαννακοπούλου Νάντια: 8.286 υπογραφές μελών
4. Διαμαντοπούλου Άννα: 7.000 υπογραφές μελών
5. Δούκας Χάρης: 100 υπογραφές μελών ΚΠΕ
6. Κατρίνης Μιχάλης: 14.001 υπογραφές μελών

Αντίθετα, εκτός «κούρσας» έμεινε ο Γιάννης Κανελλάκης, ο οποίος μέσω επιστολής του στην ΕΔΕΚΑΠ, τόνισε ότι διαθέτει τις 5.000 υπογραφές μελών, αλλά δεν τις κατέθεσε στην Επιτροπή για να προφυλάξει τα προσωπικά τους δεδομένα, σημειώνοντας πως: «δεν τις καταθέτω για λόγους δεοντολογίας και με σεβασμό στις αρχές και αξίες του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος».

Τι ακολουθεί μέχρι τις κάλπες

Το επόμενο στάδιο περιλαμβάνει την ανακήρυξη των υποψηφιοτήτων και την επίλυση του ζητήματος του ασυμβίβαστου για τον Χάρη Δούκα. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Σπυρόπουλος με δική του πρωτοβουλία, συζήτησε με τους εκπροσώπους των υποψηφίων για να βρεθεί τρόπος να ξεπεραστεί ο σκόπελος στο άρθρο 36 του καταστατικού περί ασυμβίβαστου και να δεσμευτούν όλοι γι’ αυτό.

Πλέον, η ερμηνεία του καταστατικού αναμένεται να κλείσει τη συζήτηση, και οι υποψήφιοι θα παρουσιαστούν στην Κεντρική Επιτροπή την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, σηματοδοτώντας την επίσημη έναρξη της προεκλογικής μάχης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ