Μέτωπο κατά του προέδρου της Σερβίας υποστηριζόμενο από την Αμερικανική Πρεσβεία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα Geopost με έδρα την Πρίστινα, η οποία χρηματοδοτείται από την Αμερικανική Πρεσβεία στο Κοσσυφοπέδιο, δημοσίευσε ένα άρθρο στο οποίο ισχυρίζεται ότι ο Σέρβος πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς, με την υποστήριξη του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, βρίσκονται πίσω από τον σερβικό αποκλεισμό διοικητικών περασμάτων, μετά το τελευταίο κύμα τρόμου από τον πρωθυπουργό του Κοσόβου, Αλμπίν Κούρτι, γράφει η σερβική Νόβοστι.

Στο κείμενο αναφέρεται ότι αυτός ακριβώς ήταν ο λόγος της πρόσφατης συνάντησης του αντιπροέδρου της κυβέρνησης της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βουλίν, με τον Πούτιν στο Βλαδιβοστόκ.

Αμέσως, σαν εντολή, άλλα περιφερειακά αντισερβικά ΜΜΕ, όπως το ισλαμιστικό Slobodna Bosnia, άρχισαν να μεταδίδουν το κείμενο.

Όλες οι περιστάσεις δείχνουν ότι μια νέα φάση του ειδικού πολέμου εναντίον του Βούτσιτς και της Σερβίας βρίσκεται στο προσκήνιο, με στόχο την καταστολή της κυριαρχικής πολιτικής που ηγείται ο πρόεδρος.

 Τι γράφει η Geopost

Σύμφωνα με την Geopost, που εκφράζει τις αμερικανικές θέσεις στην περιοχή των δυτικών Βαλκανίων, σημειώνονται τα εξής:

Ομάδα Σέρβων εθνικιστών έλαβε την άδεια του υπουργείου Εσωτερικών της Σερβίας να αποκλείσει τα συνοριακά σημεία μεταξύ Σερβίας και Κοσόβου, από σήμερα (χθες) στις 18:00. Το «The Geopost» κατάφερε να ανακαλύψει ότι ο κύριος διοργανωτής αυτής της πρωτοβουλίας, ο Ράντομιρ Ρόγιεβιτς , είναι πλησίον της κυβέρνησης της Σερβίας – ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης,  Αλεξάνταρ Βουλίν, και η πολιτική οντότητα στην οποία ανήκει είναι σε συνασπισμό με το κόμμα του Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Για να τους υποστηρίξουν, θα έχουν τη βοήθεια της τρομοκρατικής οργάνωσης «Πολιτική Άμυνα», της οποίας ηγείται ο Μίλαν Ράντοιτς.

Εκτός από τα συνοριακά σημεία διέλευσης Κοσσυφοπεδίου-Σερβίας, όπως αυτά των Merdar, Jarinja και Bërnjak, αυτή η δραστηριότητα θα περιλαμβάνει επίσης σκοτεινές φιλορωσικές σερβικές δυνάμεις από το Μαυροβούνιο, οι οποίες θα τοποθετηθούν στο σημείο γνωστό ως Kulla, αλλά και στο σημείο σύνορο του Μαυροβουνίου με την Αλβανία, γνωστό ως Hani i Hoti.

Δεν είναι ακόμη γνωστό εάν η συνάντηση του πρώην επικεφαλής της BIA, Αλεξάνταρ Βουλίν, με τον Πούτιν σχετίζεται επίσης με αυτόν τον αποκλεισμό, ο οποίος θα μπορούσε να προκαλέσει νέες εντάσεις στα Δυτικά Βαλκάνια, αλλά είναι αλήθεια ότι ο Ράντομιρ Ρόγιεβιτς, ο οποίος επισκέφθηκε τη Μόσχα το Νοέμβριο 2023 και είναι φίλος με τον Βουλίν, είναι ο κύριος διοργανωτής αυτού του αποκλεισμού.

Αποκλειστικά στο  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ